Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal

Receptek karácsonyra

Emeld az ünnepi asztal fényét Maggi receptekkel!

A Maggira karácsonykor is számíthatsz! Akár könnyebb előételt keresel, sült húsos főfogásokat vagy egy kifejezetten ünnepi lakomát szeretnél összeállítani, különleges receptjeink között garantáltan megtalálhatod kedvencedet! 

Devolay-szelet

Az aromás fokhagymás-petrezselymes vajjal töltött Devolay-szelet („de volaille”) vagy másnéven kijevi csirkemell egy jól ismert és közkedvelt fogás. Tökéletes mindennapi vacsorákhoz, de különleges alkalmakkor, ünnepekkor sem hiányozhat az asztalról. 

devolay szelet

ÖSSZETEVŐK 

1 csomag Maggi Ízvarázs Ételízesítő
4 db nagyobb csirkemellfilé 
3 evőkanál vaj 
2 evőkanál petrezselyem 
2 evőkanál citromlé 
1 gerezd fokhagyma 
1 db tojás 
100 g liszt 
100 g zsemlemorzsa 
egy kis olaj 
1 csipet só  
1 csipet bors 

Elkészítési idő: 45 perc 

Adag: 8 főre  

ELKÉSZÍTÉS 

1. lépés – 5 perc 
Finoman klopfoljuk ki a csirkemelleket. Ügyeljünk arra, hogy ne szakítsuk el a húst – a klopfolás előtt tegyünk minden csirkemelldarabot egy eldobható műanyag zacskóba. 

2. lépés – 5 perc 
A vajat keverjük össze apróra vágott petrezselyemmel, adjunk hozzá sót és néhány csepp citromlevet. Ízesítsük átnyomott fokhagymával. 

3. lépés – 8 perc 
Minden kiklopfolt csirkemellszeletre petrezselymes vajat kenünk, megszórjuk Maggi Ízvarázzsal, majd mindegyik szeletet feltekerjük és fogpiszkálóval vagy cérnával rögzítjük. 

4. lépés – 10 perc 
Következik a panírozás – a tojást egy tálba törjük és összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A lisztet és a zsemlemorzsát mély tányérokba készítjük. Minden szeletet egymás után beleforgatunk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. 

5. lépés – 15 perc 
Egy serpenyőben hevítsünk fel néhány evőkanál olajat, és kis lángon süssük egyenként a szeleteket körülbelül 12-15 percig. A panírnak aranyszínűnek kell lennie, a szeletnek pedig belül lédúsnak, de alaposan átsültnek. Akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha a vaj kiszivárog belőle. 

6. lépés – 2 perc 
Tálaljuk kedvenc köretünkkel – sárgarépával, borsóval és főtt burgonyával a legjobb. 

TIPP a sütéshez: 

Bő olaj helyett sütőben is elkészíthető az étel. 

Krémleves tőkehallal

Ha halról és levesről van szó, nem csak a halászléra érdemes gondolni. Készíthetünk egy ízletes tejszínes levest is tőkehalfilével és a Maggi Zöldségleveskockájával. A vajon pirult hagyma és a friss petrezselyem biztosítja az egyedi ízvilágot. Friss kenyérrel vagy krutonnal tálalhatjuk. 

 

tőkehalas recept

ÖSSZETEVŐK 

2 db Maggi Zöldségleveskocka 
500 g fekete tőkehal 
2 fej vöröshagyma 
1 evőkanál vaj 
200 ml tejszín 
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem 

Elkészítési idő: 35 perc 

Adag: 4 főre 

ELKÉSZÍTÉS 

1. lépés – 14 perc 
A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, és serpenyőben felhevített vajban megpirítjuk. 

2. lépés – 5 perc 
A halfilét csíkokra vágjuk. 

3. lépés – 2 perc 

A zöldségleveskockákat 1 liter forrásban lévő vízben feloldjuk. 

4. lépés – 10 perc 
Adjuk hozzá a halfilét és a hagymát, főzzük 10 percig. 

5. lépés – 3 perc 
Adjuk hozzá a tejszínt. 

6. lépés – 1 perc 
A levest petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Sütőben sült ponty párolt zöldségekkel

Könnyű és tápláló halas fogást keresel? Készíts egy ínycsiklandó sült pontyot sütőben, párolt zöldségekkel. A burgonya, a pirospaprika és az édeskömény tökéletesen passzol a halibut hal finom húsához. Az elkészült ételt citromszeletekkel díszíthetjük. 

 

ponty

ÖSSZETEVŐK 

1 csomag Maggi Magyaros Halászlékocka 
400 g ponty 
1 db édeskömény 
fél db pirosparika 
2 db krumpli 
3 evőkanál olaj 
egy csipet só 

Elkészítési idő: 57 perc 

Adag: 2 főre 

ELKÉSZÍTÉS – 57 perc 

1. lépés – 10 perc 
Keverjük össze alaposan az összezúzott Maggi kockákat egy kis olajjal. 

2. lépés – 3 perc 
A pontyot 4 részre vágjuk. Bekenjük a fűszeres páccal. 

3. lépés – 8 perc 
A zöldségeket csíkokra vágjuk, serpenyőben forró olajban kisütjük, sózzuk. 

4. lépés – 10 perc 
Pároljuk körülbelül 10 percig. 

5. lépés – 1 perc 
A zöldségeket egy tepsibe tesszük, a haldarabkákat a tetejére rendezzük. 

6. lépés – 25 perc 
200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. 

Aszalt barackkal töltött pulykamell leveles tésztában

Az aszalt barackkal töltött pulykamell úgy hangzik, mintha a legelőkelőbb éttermek étlapjáról lépett volna ki, holott otthon is egyszerűen elkészíthető, egy-egy különlegesebb alkalomra vagy vacsorára. Tálaljuk egy karakteres, hagymás-fehérboros-aszaltbarackos mártással a teljes ízélményért. 

barackkal töltött

HOZZÁVALÓK 

1 db Maggi Szárnyashúsleves-kocka 
700 g pulykamellfilé 
12 db aszalt sárgabarack 
100 g dió 
fél csésze sajtos vagy sima keksz 
3 evőkanál vaj 
1 tekercs bolti leveles tészta 

A mártáshoz: 

1 db Maggi Szárnyashúsleves-kocka 
8 db aszalt sárgabarack 
fél fej hagyma 
150 ml fehérbor 
350 ml víz 
150 ml 36%-os tejszín 
egy kis cukor 
1 evőkanál vaj 
1 teáskanál metélőhagyma 
egy kis só és bors 

ELKÉSZÍTÉS – 820 PERC 

1. lépés – 5 perc 
Hosszú késsel hosszában bevágjuk a filét, hogy egy keskeny és hosszú lyuk keletkezzen. 

2. lépés – 5 perc 
Az így keletkezett bemetszést egyenletesen megtöltjük a hús hosszában aszalt sárgabarackkal. 

3. lépés – 3 perc 
A Maggi Szárnyashúsleves-kockát késsel porrá zúzzuk. 

4. lépés – 180 perc 
Dörzsöljük be a hús külsejét a szétmorzsolt Maggi kockával, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk pácolódni kb. 3-12 órán át. 

5. lépés – 2 perc 
Keverjük össze az apróra vágott diót a morzsolt keksszel és az olvasztott vajjal. 

6. lépés – 10 perc 
Helyezzük a pulykafilét a kinyújtott leveles tésztára. Alaposan kenjük be a darált dió, a keksz és a vaj keverékével, majd fedjük be egy második levelestésztával úgy, hogy az szorosan illeszkedjen a húsra. 

7. lépés – 30 perc 
Süssük az egészet kb. 30-40 percig 200°C-on. 

8. lépés – 5 perc 
Közben vágjuk a maradék sárgabarackot csíkokra. 

9. lépés – 5 perc 
A hagymát apróra kockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. 

10. lépés – 5 perc 
Adjuk hozzá a sárgabarackot, és pároljuk egy kicsit. Öntsük hozzá a fehérbort, és várjuk meg, amíg az alkohol elpárolog. 

11. lépés – 5 perc 
Adjunk hozzá vizet és egy Maggi Szárnyashúsleves-kockát és főzzük addig, amíg a mártás 1/4-re nem redukálódik. 

12. lépés – 5 perc 
Végül hozzáadjuk a tejszínt, az apróra vágott metélőhagymát és a vajat. Ha szükséges, sűrítsük be a mártást egy kis liszttel. 

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET