Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal

Maradékmentő zöldséges pesto

Retek, répa, petrezselyem vagy torma – valószínűleg senkinek nem kell bemutatni őket. Bizonyára te is gyakran használod ezeket az alapanyagokat, hogy finom fogásokat készíts a segítségükkel. De vajon kihozod a legtöbbet belőlük? Mihez kezdesz a zöldségek levelével – kidobod vagy hozzáadod őket valamilyen ételhez? Ha eddig a kukában landoltak, ideje lesz változtatni ezen. Kezdj el velünk főzni maradékmentesen!

Milyen zöldségek leveléből készíthetsz házi pestót?

A legegyszerűbb, ha a megmaradt levelekből pestót készítünk. A kezdő szakácsok is bátran megpróbálkozhatnak ezzel a feladattal. A kis kuktákat is bevonhatjuk – a gyerekek örömmel segítenek a konyhában, a nagyobbak pedig megpróbálhatják maguk elkészíteni.

Bármilyen zöldség leveléből készíthetsz pestót.  Például, a petrezselyem vagy a répa szára is szuperül működik, ahogyan az alábbi zöldséglevelek is:

  • retek
  • torma
  • zeller
  • karfiol
  • brokkoli
  • karalábé

Mindössze annyit kell tenned, hogy megmosod és megszárítod a zöldségek leveleit, majd berakod egy aprítóba. Adj hozzá olívaolajat, magokat, sajtot és ízlés szerint fűszereket! Ha olcsóbb, de mégis ízletes variációt keresel, fenyőmag helyett használj napraforgómagot és bármilyen keménysajtot! Annak érdekében, hogy a sajt könnyebben összeálljon a többi összetevővel, érdemes először lereszelni. Amikor minden alapanyag az aprítóban van, indulhat a krémesítés. A pesto állagát ízlés szerint alakíthatod. Ha darabos végeredményre vágysz, ne apríts túl sokáig! A kész pestót tárold üvegben a hűtőben! Tovább frissen tarthatod, ha vékony réteg olívaolajat öntesz a tetejére, miután betetted az üvegbe.

Pesto zöldséglevelekből – milyen ételekhez illik?

A házi készítésű pesto a hűtőben vár. Használd fel a következő ételekben – remekül kiemeli majd az ízeket:

  • tészták
  • rizs
  • levesek
  • pirított zöldségek
  • szendvicsek
  • rakott ételek

A zöld pesto salátaöntetnek is jól használható. Ezzel a trükkel növelheted a zöldséges snackek frissességét.

A szezonális zöldségek leveleiből készült pesto a boltban vásárolt szószok vagy a bazsalikomos pesto olcsóbb alternatívája. Azáltal, hogy magad készíted az otthon meglévő alapanyagokból, nemcsak a kiadásaidat csökkentheted, hanem tehetsz egy lépést a maradékmentés felé is.

Színes burgonyagombócok pestoval és parmezánnal

A burgonya különleges zöldség – hiszen számtalan módon felhasználhatjuk a konyhában. Arra is kiválóan alkalmas, hogy "valamit a semmiből" készítsünk, és mondhatjuk alapvető élelmiszernek számít, mindig van otthon belőle. Ma egy igazi klasszikus burgonyagombócot készítünk egy kis csavarral, hogy színt vigyünk a főzésbe és végül ebbe a fogásba is!
Megnézem
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET