Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal

Hogy tárold megfelelően az élelmiszereket a fagyasztóban?

Élelmiszerek tárolása fagyasztóban

Egyes termékek általános eltarthatósága fagyasztás után:

  • fűszerek – kb. 12 hónap
  • kenyér – 2-3 hónap
  • gomba – 8 hónap
  • felvágottak – 2-3 hónap
  • gyümölcsök – 10-12 hónap
  • kekszek – 3-6 hónap
  • levesek és pörköltek – 3-6 hónap
  • zöldségek: répa, kukorica, borsó, paprika, spenót, csicseriborsó, bab – 10-12 hónap
  • rántott húsok – 3-6 hónap
  • marhahús – 9 hónap
  • vaj – 9 hónap

Mit nem szabad fagyasztani? Tudd meg, mely ételeknél kerüld a fagyasztást!

A termékek, amiket nem szabad lefagyasztani:

  • A meleg ételeket tilos lefagyasztani: mielőtt fagyasztóba tennéd, hűtsd minimum szoba-hőmérsékletűre
  • A korábban egyszer már lefagyasztott termékek. Ha például kiolvasztottad a nyers húst, az nem fagyasztható le újra. Azonban, ha a nyers halat megsütöd, akkor már újra lafagyasztható lesz
  • A magas víztartalmú zöldségek és gyümölcsök (például görögdinnye, saláták, retek, uborka, paradicsom). A fagyasztás során ugyanis kristályok képződnek, amik megbontják az ételek szerkezetét. Kivételt képez az az eset, ha koktélhoz vagy szószhoz fagyasztod le őket
  • Krémek, pudingok, tejszínhab, stb.
  • Főtt tészta – felolvasztás után megpuhul és ízetlen lesz
  • Krumplipüré – kiolvasztás után ízetlen és száraz lesz
  • Nyers, feldolgozatlan tojás – a fagyasztóban összetörik
  • Főtt tojás
  • Zselatinos ételek – felengedés után szétfolyhatnak
  • Szénsavas üdítők üvegben – felrobbanhatnak a fagyasztóban
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET