Ha egy szuperegyszerű, mégis ízletes finomságra vágysz, készíts kuszkuszt sonkacsíkokkal és aszalt gyümölcsökkel!
Hozzávalók:
Egy bögre forró vízben oldj fel egy evőkanál MAGGI Ízvarázst! Egy kis lábasba önts ki egy bögre száraz kuszkuszt, majd a forró ízes lével locsold meg. Fedd le, és 5-10 perc alatt megduzzad – azaz elkészül:) Vágd fel a hagymát, a sonkát és az aszalt gyümölcsöket apró csíkokra, és szórd meg vele! Jó étvágyat :)
Ha egy igazi meleg vacsira vágysz, akkor is van jó ötletünk: 15 perc alatt készen van a kukoricatócsnit is:
· 1 konzerv kukorica
· 1 szál zöldhagyma
· 3 tojás
· 4 evőkanál liszt
· 1 evőkanál tejföl
· MAGGI Ízvarázs
Verd fel a tojásokat, keverd bele a lisztet és a lecsöpögtetett konzerv kukoricát. Vágd fel a hagymát apró karikákra, keverd bele azt is, majd jöhet hozzá a tejföl is. Fűszerezd ízlés szerint Ízvarázzsal .
Egy serpenyőbe önts pár csepp olajat és forrósítsd fel. Evőkanállal halmozz kis szigeteket a forró serpenyőbe, és süsd 2 percig, majd ha megpirult az aljuk és már meg lehet fordítani, süsd a másik oldalukon is még 2-3 percig. Ha aranybarnára sültek, kész is vannak, tálalhatod őket!
#maggitipp: ha van otthon sajt, azzal is dúsíthatod, cheddarral és ízes keménysajtokkal nagyon finom!
Jöhet egy bundás kenyér mesterszakács módra? A klasszikus párperces kaja mennybe megy!
2 adaghoz:
· 4 szelet kenyér
· 2 tojás
· 4 szelet sonka
· 4-6 szelet sajt
· ha szereted: zöld pesztó vagy bazsalikomlevél
· olaj a sütéshez
A tojást verd fel, sózd és borsozd. A kenyereket vágd ketté és forgasd meg a tojásban. 4 szeletre tegyél sonkát, és ha szereted egy kávékanálnyi pesztót vagy pár levél bazsalikomot is tégy rá. Mehetnek rá a sajtszeletek is, majd a kenyerek másik fele.
Melegíts olajat egy serpenyőben és süsd meg a kenyérkék mindkét oldalát pár perc alatt.
#maggitipp: ha édesen szeretnéd kipróbálni, banánkarikákkal és mogyorókrém-pöttyökkel készítsd el, nem fogsz csalódni!:)