Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Granulátum nyomában

A GRANULÁTUM NYOMÁBAN

Kislexikoni, száraz definíciók helyett ismerkedjetek meg érthetően ezzel az eljárással! Amikor granulátumokról beszélünk, akkor szemcséssé alakított dolgokra gondolunk: ezt a szemcsézést, azaz granulálást nagyon gyakran használják az élelmiszerek, így több MAGGI termék esetén is.

A granulátum formájú MAGGI Ízvarázs például ismert és kedvelt szárított zöldségek felhasználásával készül. A granulátum piros színét a paradicsomtól és a paprikától nyeri, zöld színét a petrezselyemnek és a parajnak köszönheti, sárga színét a hagyma és a répa adja.

a granulátum nyomában

Jellemzően szárítással és préseléssel készülnek a granulátumok: így például a fokhagyma-granulátum vagy a fent már említett szárítottzöldség-granulátumok is.

 

És hogy miért használjuk ezeket a szemcsés alapanyagokat? Nos, a friss alapanyagokhoz képest sokkal kevesebb helyet foglalnak – gondolj csak egy szárítottzöldség-levesalapra –, az eltarthatóságuk sokkal jobb, és keverékek esetén különösen praktikusak: a használatukkal időt és energiát spórolhatunk. Arról nem is beszélve, hogy a szárítva tartósítás, ahogy pl. a MAGGI Ízvarázs is készül, már nem teszi szükségessé külön tartósítószer használatát, hiszen maga a gyártási folyamat kivonja a nedvességet a zöldségekből – egyszerű és nagyszerű, nem igaz?

A szárítás és a szemcsézés másik fontos előnye, hogy a fűszerek megőrzik ízüket, és az ételekbe főzve újra „kibomlanak” az íz- és illatanyagok. És ez nemcsak a zöldségekkel van így: a szintén szárítással és szemcsézéssel készült MAGGI Húsvarázs gazdag, telt húsos ízt biztosít.

a granulátum nyomában_2

Ha sokat főztök, már biztosan észrevettétek: a granulátum, a szemcsés formula tulajdonságai nem azonosak a poréval! Tehát egy porított vagy egy granulált alapanyag egészen másképpen viselkedik. A szemcsézett alapanyagok a port szabálytalan formában tárolják, a granulátum belseje tele van apró lyukakkal és járatokkal, amiket aztán átjár a nedvesség, ezzel szinte felrobbantja a granulátumot magát, az ízét pedig egyenletesen oszlatja el az ételben – te pedig bezsebelheted a bókokat!

 

 

 

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET