Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal
60 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
63 73.6g / 63%
26 69.9g / 26%
11 29.4g / 11%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal

(0)
60 perc
Közepes
Ínycsiklandozó halas falatkák a halászlészósz ölelésében.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
30  dkg
afrikai harcsa
2  csomag
leveles tészta
1  db
tojássárgája
10  dkg
mozzarella
1  gerezd
fokhagyma
1  db
fehérrépa
1  db
sárgarépa
1  csokor
petrezselyem
1  fej
vöröshagyma
0.5  db
citrom
1  ek
tejföl
1  csipet
feketebors
1  csipet
1  csésze
víz
1  kis darab
vaj
1  ek
olaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
70 g
Energia
1058.83 kcal
Zsír
73.65 g
Fehérje
29.44 g
Telített zsírok
23.37 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

60 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Sóval és borssal megszórjuk, citromlével meglocsoljuk a halat, majd állni hagyjuk.
  • 2. lépés

    1 perc
    Előmelegítjük a sütőt 200 Celsius fokra.
  • 3. lépés

    6 perc
    A vajat serpenyőben megolvasztjuk, ugyanannyi olajat adunk hozzá és a harcsadarabokat oldalanként 3-3 percig megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.
  • 4. lépés

    4 perc
    A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a répákat, majd 3-4 percig pirítjuk.
  • 5. lépés

    10 perc
    Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a MAGGI Halászlékockát és 10 percig pároljuk.
  • 6. lépés

    10 perc
    Pürésítjük, majd szitán áttörjük, és a tejföllel dúsítjuk.
  • 7. lépés

    3 perc
    A leveles tésztából négy egyenlő darabot vágunk, mindegyiküket megszórjuk sajttal, rámorzsoljuk a halat, végül megszórjuk petrezselyemmel.
  • 8. lépés

    20 perc
    Borítékszerűen összecsomagoljuk, hajtogatott felével lefelé fordítva sütőtálcára tesszük. Tetejét megkenjük nagyon kevés vízzel kikevert tojássárgájával és az előmelegített sütőben 20 perc alatt (vagy amíg a csomagok teteje aranysárga nem lesz) készre sütjük.
  • 9. lépés

    1 perc
    Halászlé szósszal meglocsolva és tetszés szerinti zöldsalátával tálaljuk.
Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal

1. lépés 9

Sóval és borssal megszórjuk, citromlével meglocsoljuk a halat, majd állni hagyjuk.

Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal

2. lépés 9

Előmelegítjük a sütőt 200 Celsius fokra.

Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal

3. lépés 9

A vajat serpenyőben megolvasztjuk, ugyanannyi olajat adunk hozzá és a harcsadarabokat oldalanként 3-3 percig megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.

Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal

4. lépés 9

A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a répákat, majd 3-4 percig pirítjuk.

Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal

5. lépés 9

Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a MAGGI Halászlékockát és 10 percig pároljuk.

Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal

6. lépés 9

Pürésítjük, majd szitán áttörjük, és a tejföllel dúsítjuk.

Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal

7. lépés 9

A leveles tésztából négy egyenlő darabot vágunk, mindegyiküket megszórjuk sajttal, rámorzsoljuk a halat, végül megszórjuk petrezselyemmel.

Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal

8. lépés 9

Borítékszerűen összecsomagoljuk, hajtogatott felével lefelé fordítva sütőtálcára tesszük. Tetejét megkenjük nagyon kevés vízzel kikevert tojássárgájával és az előmelegített sütőben 20 perc alatt (vagy amíg a csomagok teteje aranysárga nem lesz) készre sütjük.

Tésztában sült sajtos harcsa halászlé szósszal

9. lépés 9

Halászlé szósszal meglocsolva és tetszés szerinti zöldsalátával tálaljuk.

Recept letöltése