Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Szegedi halászlé
Szegedi halászlé
75 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
50 31.2g / 50%
7 10g / 7%
43 61.4g / 43%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Szegedi halászlé

(2)
75 perc
Közepes
Szokták mondani: “Ahány ház, annyi szokás.” És milyen igaz ez a receptekre is! A szegedi halászlének sincs egyetlen, kőbe vésett változata, de mi most egy olyan verziót mutatunk, amellyel garantáltan nem foghatsz mellé.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
10  g
paprika
40  dkg
afrikai harcsa
10  dkg
halikra
3  ek
olaj
10  dkg
TV paprika
1  kg
ponty
1.6  l
víz
1  ek
fűszerpaprika
1  db
paradicsom
4  fej
vöröshagyma
10  dkg
haltej
1  csipet

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
10.02 g
Energia
577.11 kcal
Zsír
31.25 g
Fehérje
61.43 g
Telített zsírok
5.48 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

75 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel.
  • 2. lépés

    60 perc
    Beletesszük a hal durvára feldarabolt fejét és farkát (ettől lesz ízletes, tartalmas, sűrű az alaplevünk), majd kevés sóval bő 1 órán át főzzük.
  • 3. lépés

    5 perc
    Az így elkészített alaplevet áttörjük, majd sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk.
  • 4. lépés

    1 perc
    Beletesszük a haldarabokat, a meghámozott, feldarabolt paradicsomot és a kimagozott, feldarabolt paprikákat.
  • 5. lépés

    3 perc
    Belekeverjük a fűszerpaprikát, majd visszaforraljuk, hozzáadjuk a Maggi halászlé kockákat és legalább további fél órán át főzzük.
  • 6. lépés

    1 perc
    Ízlés szerint ikrát és a haltejet is tehetünk bele, ezeket az utolsó 10 percben főzzük hozzá.
Szegedi halászlé

1. lépés 6

Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel.

Szegedi halászlé

2. lépés 6

Beletesszük a hal durvára feldarabolt fejét és farkát (ettől lesz ízletes, tartalmas, sűrű az alaplevünk), majd kevés sóval bő 1 órán át főzzük.

Szegedi halászlé

3. lépés 6

Az így elkészített alaplevet áttörjük, majd sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk.

Szegedi halászlé

4. lépés 6

Beletesszük a haldarabokat, a meghámozott, feldarabolt paradicsomot és a kimagozott, feldarabolt paprikákat.

Szegedi halászlé

5. lépés 6

Belekeverjük a fűszerpaprikát, majd visszaforraljuk, hozzáadjuk a Maggi halászlé kockákat és legalább további fél órán át főzzük.

Szegedi halászlé

6. lépés 6

Ízlés szerint ikrát és a haltejet is tehetünk bele, ezeket az utolsó 10 percben főzzük hozzá.

Recept letöltése