A rendszeres halfogyasztás számos pozitív élettani hatással bír. A MAGGI halas ételekhez ajánlott alapjai, inspirációt és új ötleteket biztosítanak a halfogyasztáshoz, még akkor is ha kevés idő jut a főzésre, de valami finom és tápláló ételre vágyunk. Új alapunkat elsősorban tőkehallal ajánljuk, mely egy fehér húsú tengeri hal, ami az egyik legismertebb és legkedveltebb alapanyaga a halételeknek.
Sült tőkehal zöldfűszeres krémes mártásban metélőhagymával és petrezselyemmel sütőben sütve, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Szempillantás alatt kész, garantáltan működik és mennyeien finom. Kell ennél több?
Hozzávalók
2
adag
Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A tasak tartalmát elkeverjük 50 ml vízzel és 200 ml tejszínnel, majd alacsony lángon folyamatos keverés mellett felfőzzük.
3. lépés
30 perc
Az elkészült zöldfűszeres szószt a halszeletekre öntjük, majd előmelegített sütőben 200°C-on (légkeverés esetén 170°C-on) kb. 30 perc alatt készre sütjük.
1. lépés
3
A halszeleteket egy jénai tálba tesszük.
2. lépés
3
A tasak tartalmát elkeverjük 50 ml vízzel és 200 ml tejszínnel, majd alacsony lángon folyamatos keverés mellett felfőzzük.
3. lépés
3
Az elkészült zöldfűszeres szószt a halszeletekre öntjük, majd előmelegített sütőben 200°C-on (légkeverés esetén 170°C-on) kb. 30 perc alatt készre sütjük.