Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A rántott hús elkészítéséhez az íróhoz hozzákeverjük a pirospaprikát, a reszelt fokhagymát, a sót és borsot, majd beletesszük a szeletekre vágott csirkemellet és legalább fél órát, de legjobb, ha egy egész éjszakát pácoljuk.
Másnap óvatosan kiemeljük őket a pácból, megforgatjuk a zsemlemorzsa és a szezámmag keverékében, majd 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
A rizottóhoz az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük.
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
A kész rizottót a sült rántott húsokkal együtt tálaljuk.