Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Sonkás-gombás mini piték

Sonkás-gombás mini piték

(0)
80 perc
Közepes
A sós piték jó alternatívái lehetnek a hagyományosabb, hús körettel típusú fogásoknak. A kész töltelékkel sütés nélkül a hűtőben tárolhatók, de sütést követően is egyszerűen újramelegíthetők mikrosütőben. Előételként, meleg vacsoraként vagy leves után főfogásként egy adag salátával is kiválóan helyt állnak.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Milánói makaróni alap
25  dkg
barna csiperkegomba
10  dkg
füstölt sonka
1  kis
tojás
15  dkg
liszt
2  tk
tejföl
2  ek
olaj
3  dkg
vaj
2  dl
forró víz
1  tk
só
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
39 g
Energia
362.5 kcal
Zsír
17 g
Fehérje
13.8 g
Telített zsírok
5.7 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

80 perc
  • 1. lépés

    2 perc
    A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  • 2. lépés

    1 perc
    A tojást verjük fel és tegyünk belőle félre egy evőkanállal.
  • 3. lépés

    5 perc
    A tészta hozzávalóit, a lisztet, tejfölt, vajat, tojást és 1 kávéskanál sót késes robotgépben aprítsuk morzsásra, kézzel gyorsan gyúrjuk össze majd csomagoljuk folpackba és rakjuk hűtőbe.
  • 4. lépés

    10 perc
    A felforrósított olajra dobjuk rá a sonkakockákat, pirítsuk át, adjuk hozzá a megpucolt és felszeletelt gombát, majd sózzuk és pároljuk, míg levet ereszt.
  • 5. lépés

    15 perc
    Adjuk hozzá a MAGGI Milánói makaróni alapot, a vizet, keverjük el és sűrítsük be a szószt.
  • 6. lépés

    15 perc
    Amíg hűl, a tésztát jól lisztezett munkalapon gyorsan nyújtsuk vékony lappá. Vágjunk ki belőle 4 db 10-12 cm-es körlapot, béleljük ki velük a piteformákat. A maradék tésztát gyúrjuk össze és vágjunk belőle újabb 4 db, de kisebb, 8 cm átmérőjű körlapot. A kisebb körök közepét több helyen szúrjuk ki egy kisebb kiszúróval.
  • 7. lépés

    10 perc
    A tésztakosarakban osszuk el a tölteléket, fedjük be a kiszúrt körlapokkal, a tésztaszéleket nyomkodjuk össze és kenjük le a félretett tojással.
  • 8. lépés

    22 perc
    Az előmelegített sütőben 20-22 perc alatt süssük aranybarnára és tálaljuk melegen.
Sonkás-gombás mini piték

1. lépés 8

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Sonkás-gombás mini piték

2. lépés 8

A tojást verjük fel és tegyünk belőle félre egy evőkanállal.

Sonkás-gombás mini piték

3. lépés 8

A tészta hozzávalóit, a lisztet, tejfölt, vajat, tojást és 1 kávéskanál sót késes robotgépben aprítsuk morzsásra, kézzel gyorsan gyúrjuk össze majd csomagoljuk folpackba és rakjuk hűtőbe.

Sonkás-gombás mini piték

4. lépés 8

A felforrósított olajra dobjuk rá a sonkakockákat, pirítsuk át, adjuk hozzá a megpucolt és felszeletelt gombát, majd sózzuk és pároljuk, míg levet ereszt.

Sonkás-gombás mini piték

5. lépés 8

Adjuk hozzá a MAGGI Milánói makaróni alapot, a vizet, keverjük el és sűrítsük be a szószt.

Sonkás-gombás mini piték

6. lépés 8

Amíg hűl, a tésztát jól lisztezett munkalapon gyorsan nyújtsuk vékony lappá. Vágjunk ki belőle 4 db 10-12 cm-es körlapot, béleljük ki velük a piteformákat. A maradék tésztát gyúrjuk össze és vágjunk belőle újabb 4 db, de kisebb, 8 cm átmérőjű körlapot. A kisebb körök közepét több helyen szúrjuk ki egy kisebb kiszúróval.

Sonkás-gombás mini piték

7. lépés 8

A tésztakosarakban osszuk el a tölteléket, fedjük be a kiszúrt körlapokkal, a tésztaszéleket nyomkodjuk össze és kenjük le a félretett tojással.

Sonkás-gombás mini piték

8. lépés 8

Az előmelegített sütőben 20-22 perc alatt süssük aranybarnára és tálaljuk melegen.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
3 + 1 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Ebéd
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • gomba
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Sertéshús
  • Sós pite / tészta
  • Sütés
  • Vacsora

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Sonkás-gombás tortellini

    Sonkás-gombás tortellini

    46 perc Könnyű
  • Sonkás-gombás stromboli

    Sonkás-gombás stromboli

    60 perc Közepes
  • Sonkás-gombás tortellini zöldfűszeres mártásban

    Sonkás-gombás tortellini zöldfűszeres mártásban

    56 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET