Aki a halrudacskákat szereti, ezt a receptet is imádni fogja, úgyhogy bátran elkészítheted akár a gyerekeknek is egy adag zöldséggel és rizzsel tálalva! Használhatsz hozzá fagyasztott tengeri halat is, de ebben az esetben ügyelj arra, hogy miután felengedted őket, alaposan nyomkodd ki belőlük a vizet.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A halpogácsához a hozzávalókat (hal, tojás, újhagyma, zsemlemorzsa, mustár, só) késes betétű robotgépbe tesszük és alaposan összedolgozzuk. Egy jó formázható masszát kell kapnunk, így ha túl folyós lenne, nyugodtan adjuk hozzá plusz zsemlemorzsát.
2. lépés
25 perc
A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük őket. 200 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára pirítjuk őket.
3. lépés
5 perc
A mártáshoz a tejszínt és a vizet egy edényben simára keverjük a tasak tartalmával, majd közepes lángon sűrűre főzzük.
4. lépés
5 perc
A megsült halfasírtokat a zöldfűszeres szósszal meglocsolva tálaljuk.
1. lépés
4
A halpogácsához a hozzávalókat (hal, tojás, újhagyma, zsemlemorzsa, mustár, só) késes betétű robotgépbe tesszük és alaposan összedolgozzuk. Egy jó formázható masszát kell kapnunk, így ha túl folyós lenne, nyugodtan adjuk hozzá plusz zsemlemorzsát.
2. lépés
4
A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük őket. 200 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára pirítjuk őket.
3. lépés
4
A mártáshoz a tejszínt és a vizet egy edényben simára keverjük a tasak tartalmával, majd közepes lángon sűrűre főzzük.
4. lépés
4
A megsült halfasírtokat a zöldfűszeres szósszal meglocsolva tálaljuk.