Ezt az ételt 15 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot a tejszínnel simára keverjük, hozzáadjuk az előzőleg felaprított zsályát és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Félretesszük, hűlni hagyjuk.
A hideg tésztát kitekerjük és kb. 8x9 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzeteket egymástól megfelelő távolságra, tepsire rakjuk.
A tésztanégyszögeket átlós irányban megkenjük a szósszal. A kolbászt felkarikázzuk, majd a tésztára rakosgatjuk a szeleteket, végül a szósszal ellentétes átló sarkait keresztben egymásra hajtjuk. A tészta sarkait nedves kézzel kissé megnyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
Felverjük a tojást és a kolbásszal és szósszal megtöltött tésztapapucsok tetejére kenjük, megszórjuk a sóval és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.