Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zsályás-kolbászos papucsok

2
30 perc
Könnyű
Lehet expressz meleg vacsora vagy nassolnivaló tévézéshez: különleges, mégis egyszerű és gyors fogás, a zsálya kellemes aromájával megbolondítva.

Hozzávalók

-
15 adag
+

Ezt az ételt 15 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

20 dkg
szárazkolbász
1 csomag
leveles, vajas tészta
2.5 dl
tejszín
10 db
zsályalevél
1 kis
tojás
2 csipet
durva szemű só

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
174.6 kcal
Fehérje
4.13 g
Szénhidrát
11.06 g
Telített zsírok
4.21 g
Zsír
12.65 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

30 perc
1. lépés
5 perc
A MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot a tejszínnel simára keverjük, hozzáadjuk az előzőleg felaprított zsályát és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Félretesszük, hűlni hagyjuk.
2. lépés
5 perc
A hideg tésztát kitekerjük és kb. 8x9 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzeteket egymástól megfelelő távolságra, tepsire rakjuk.
3. lépés
10 perc
A tésztanégyszögeket átlós irányban megkenjük a szósszal. A kolbászt felkarikázzuk, majd a tésztára rakosgatjuk a szeleteket, végül a szósszal ellentétes átló sarkait keresztben egymásra hajtjuk. A tészta sarkait nedves kézzel kissé megnyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
4. lépés
10 perc
Felverjük a tojást és a kolbásszal és szósszal megtöltött tésztapapucsok tetejére kenjük, megszórjuk a sóval és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
Zsályás-kolbászos papucsok

1. lépés 4

A MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot a tejszínnel simára keverjük, hozzáadjuk az előzőleg felaprított zsályát és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Félretesszük, hűlni hagyjuk.

Zsályás-kolbászos papucsok

2. lépés 4

A hideg tésztát kitekerjük és kb. 8x9 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzeteket egymástól megfelelő távolságra, tepsire rakjuk.

Zsályás-kolbászos papucsok

3. lépés 4

A tésztanégyszögeket átlós irányban megkenjük a szósszal. A kolbászt felkarikázzuk, majd a tésztára rakosgatjuk a szeleteket, végül a szósszal ellentétes átló sarkait keresztben egymásra hajtjuk. A tészta sarkait nedves kézzel kissé megnyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

Zsályás-kolbászos papucsok

4. lépés 4

Felverjük a tojást és a kolbásszal és szósszal megtöltött tésztapapucsok tetejére kenjük, megszórjuk a sóval és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév