Zöldséges húsgombóc leves
60perc
Közepes
A hűvös ősszel együtt megérkezett a tápláló, meleg levesek szezonja. Ez a leves a sok zöldséggel és a húsgombócokkal, valamint a tésztával önmagában is tartalmas ebéd lehet. Más zöldségeket, kis rózsáira szedett karfiolt, vékonyra szeletelt zellergumót és karalábét is főzhetünk a levesbe, a lényeg, hogy ne főzzük őket szét, hanem a puha, omlós gombócok mellett enyhén roppanósak maradjanak.
1
tasak
60
dkg
darált pulykahús
30
dkg
burgonya
1
kis
tojás
30
dkg
sárgarépa
20
dkg
petrezselyemgyökér
3
db
zellerszár
15
dl
zöldség alaplé
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
363.14 kcal
Szénhidrát
41.93 g
Fehérje
27.9 g
Zsír
9.4 g
Telített zsírok
2.41 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
60 perc
1. lépés
25 perc
A zöldségeket egészen vékonyra szeleteljük és egy liter alaplében kis lángon főzni kezdjük. Ügyeljünk rá, hogy a lé ne forrjon, éppen csak gyöngyözzön.
2. lépés
5 perc
A húst összedolgozzuk a fűszerkeverékkel és a tojással, majd kisebb gombócokat formázunk belőlük.
3. lépés
20 perc
A gombócokat egyesével beleengedjük a maradék alaplébe, és 20 perc alatt kis lángon, a gyöngyöző lében megfőzzük.
4. lépés
5 perc
A gombócokat kiszedjük, a levest átszűrjük. A gombócokat visszarakjuk a zöldséges alaplébe.
5. lépés
5 perc
Előre kifőzött cérnametélttel vagy eperlevél tésztával tálaljuk.
Hozzászólások 0