Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zöldséges húsgombóc leves

0
60 perc
Közepes

Hozzávalók

-
6 adag
+

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

60 dkg
darált pulykahús
30 dkg
burgonya
1 kis
tojás
30 dkg
sárgarépa
20 dkg
petrezselyemgyökér
3 db
zellerszár
15 dl
zöldség alaplé

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
363.14 kcal
Szénhidrát
41.93 g
Fehérje
27.9 g
Zsír
9.4 g
Telített zsírok
2.41 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
25 perc
A zöldségeket egészen vékonyra szeleteljük és egy liter alaplében kis lángon főzni kezdjük. Ügyeljünk rá, hogy a lé ne forrjon, éppen csak gyöngyözzön.
2. lépés
5 perc
A húst összedolgozzuk a fűszerkeverékkel és a tojással, majd kisebb gombócokat formázunk belőlük.
3. lépés
20 perc
A gombócokat egyesével beleengedjük a maradék alaplébe, és 20 perc alatt kis lángon, a gyöngyöző lében megfőzzük.
4. lépés
5 perc
A gombócokat kiszedjük, a levest átszűrjük. A gombócokat visszarakjuk a zöldséges alaplébe.
5. lépés
5 perc
Előre kifőzött cérnametélttel vagy eperlevél tésztával tálaljuk.
Zöldséges húsgombóc leves

1. lépés 5

A zöldségeket egészen vékonyra szeleteljük és egy liter alaplében kis lángon főzni kezdjük. Ügyeljünk rá, hogy a lé ne forrjon, éppen csak gyöngyözzön.

Zöldséges húsgombóc leves

2. lépés 5

A húst összedolgozzuk a fűszerkeverékkel és a tojással, majd kisebb gombócokat formázunk belőlük.

Zöldséges húsgombóc leves

3. lépés 5

A gombócokat egyesével beleengedjük a maradék alaplébe, és 20 perc alatt kis lángon, a gyöngyöző lében megfőzzük.

Zöldséges húsgombóc leves

4. lépés 5

A gombócokat kiszedjük, a levest átszűrjük. A gombócokat visszarakjuk a zöldséges alaplébe.

Zöldséges húsgombóc leves

5. lépés 5

Előre kifőzött cérnametélttel vagy eperlevél tésztával tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév