Egy gyors, sós pite mindig jól jön, ha ránk tör az éhség, ha pedig muffinsütőben sütjük, akkor nemcsak gyorsabban sül át, hanem helyes, egyedi, sós falatokat kapunk, amik előételként, vagy akár meleg vacsoraként is jól mutatnak a tányéron.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Az élesztős leveles tésztát 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, és kibéleljük vele a muffinsütő mélyedéseit. A túllógó széleket vágjuk le, gyúrjuk össze és azokkal is béleljük ki a formákat. Szélüket tojással kenjük meg.
2. lépés
5 perc
A csirkemellet és a fagyos borsót a forró olajra dobjuk, kevergetve pár percig nagy lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a MAGGI Tejszínes-négysajtos csirke alapot és a tejszínt, majd összeforraljuk.
3. lépés
2 perc
A tűzről lehúzzuk és belekeverjük a maradék tojást.
4. lépés
25 perc
A kibélelt formákba töltjük a csirkés-zöldborsós szószt és 185 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig – míg a tészta aranybarna nem lesz – sütjük.
1. lépés
4
Az élesztős leveles tésztát 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, és kibéleljük vele a muffinsütő mélyedéseit. A túllógó széleket vágjuk le, gyúrjuk össze és azokkal is béleljük ki a formákat. Szélüket tojással kenjük meg.
2. lépés
4
A csirkemellet és a fagyos borsót a forró olajra dobjuk, kevergetve pár percig nagy lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a MAGGI Tejszínes-négysajtos csirke alapot és a tejszínt, majd összeforraljuk.
3. lépés
4
A tűzről lehúzzuk és belekeverjük a maradék tojást.
4. lépés
4
A kibélelt formákba töltjük a csirkés-zöldborsós szószt és 185 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig – míg a tészta aranybarna nem lesz – sütjük.
Hozzászólások 0