Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vega rakott padlizsán

0
70perc
Könnyű
Csupán néhány friss, feszes héjú padlizsánra, egy tasak rizottóra és lágy mozzarella sajtra van szükséged ahhoz, hogy ezt a laktató rakott egytálételt közel egy óra alatt az asztalon tudhasd.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

2  db
padlizsán
1  csipet
1  csipet
feketebors
2  ek
olaj
1  ek
olaj
50  g
vöröshagyma
7  dl
víz
25  g
vaj
25  dkg
mozzarella

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
440.13 kcal
Szénhidrát
32.45 g
Fehérje
19.1 g
Zsír
26.51 g
Telített zsírok
11.4 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

70 perc
1. lépés
4 perc
A padlizsánokat hosszában vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk-borsozzuk és vékonyan megkenjük olajjal.
2. lépés
15 perc
A padlizsánszeleteket grillserpenyőben vagy kontaktgrillen megsütjük.
3. lépés
5 perc
A rizottóhoz az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
4. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
5. lépés
15 perc
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig.
6. lépés
5 perc
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
7. lépés
25 perc
A padlizsánszeletek felével kibélelünk egy sütőformát, rásimítjuk a rizottót, majd befedjük a maradék padlizsánnal és rászórjuk a vékony szeletekre vágott sajtot. 200 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Vega rakott padlizsán

1. lépés 7

A padlizsánokat hosszában vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk-borsozzuk és vékonyan megkenjük olajjal.

Vega rakott padlizsán

2. lépés 7

A padlizsánszeleteket grillserpenyőben vagy kontaktgrillen megsütjük.

Vega rakott padlizsán

3. lépés 7

A rizottóhoz az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.

Vega rakott padlizsán

4. lépés 7

Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.

Vega rakott padlizsán

5. lépés 7

Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig.

Vega rakott padlizsán

6. lépés 7

Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.

Vega rakott padlizsán

7. lépés 7

A padlizsánszeletek felével kibélelünk egy sütőformát, rásimítjuk a rizottót, majd befedjük a maradék padlizsánnal és rászórjuk a vékony szeletekre vágott sajtot. 200 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév