Csupán néhány friss, feszes héjú padlizsánra, egy tasak rizottóra és lágy mozzarella sajtra van szükséged ahhoz, hogy ezt a laktató rakott egytálételt közel egy óra alatt az asztalon tudhasd.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A padlizsánokat hosszában vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk-borsozzuk és vékonyan megkenjük olajjal.
2. lépés
15 perc
A padlizsánszeleteket grillserpenyőben vagy kontaktgrillen megsütjük.
3. lépés
5 perc
A rizottóhoz az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
4. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
5. lépés
15 perc
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig.
6. lépés
5 perc
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
7. lépés
25 perc
A padlizsánszeletek felével kibélelünk egy sütőformát, rásimítjuk a rizottót, majd befedjük a maradék padlizsánnal és rászórjuk a vékony szeletekre vágott sajtot. 200 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
1. lépés
7
A padlizsánokat hosszában vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk-borsozzuk és vékonyan megkenjük olajjal.
2. lépés
7
A padlizsánszeleteket grillserpenyőben vagy kontaktgrillen megsütjük.
3. lépés
7
A rizottóhoz az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
4. lépés
7
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
5. lépés
7
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig.
6. lépés
7
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
7. lépés
7
A padlizsánszeletek felével kibélelünk egy sütőformát, rásimítjuk a rizottót, majd befedjük a maradék padlizsánnal és rászórjuk a vékony szeletekre vágott sajtot. 200 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára pirítjuk.