Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Tejfölös-gombás galette

Tejfölös-gombás galette

(0)
30 perc
Közepes
A galette francia eredetű tésztaféleség, melynek sós és édes verziója is létezik. Különlegessége, hogy a pitét nem formában sütjük, hanem a széleit kissé behajtva látványos, rusztikus sós lepényt készítünk belőle. Bár mérete nem nagy, a gazdag vajas tészta miatt laktató vacsora vagy ebéd lehet belőle.

Hozzávalók

3 adag

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
40  dkg
csiperke gomba
40  dkg
liszt
1  db
Maggi Gombaleveskocka
1  kis
vöröshagyma
2  dl
tejföl
10  dkg
vaj
1  kis
tojás
4  ek
víz
2  ek
olaj
1  tk
só
1  csokor
friss zöldfűszer
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
106.3 g
Energia
993.4 kcal
Zsír
52.9 g
Fehérje
24 g
Telített zsírok
27.6 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

30 perc
  • 1. lépés

    1 perc
    A lisztet, a hideg, felkockázott vajat és a sót pörgessük meg egy késes aprítóban és adjunk hozzá annyi jeges vizet, amitől épp összeáll a tészta.
  • 2. lépés

    1 perc
    Kézzel gyorsan gyúrjuk össze és folpackba csomagolva  tegyük hűtőbe, amíg elkészül a gomba.
  • 3. lépés

    5 perc
    A gombákat vágjuk jó fél centi vastag szeletekre és dobjuk a forró olajba. Forgassuk meg nagy lángon, morzsoljuk hozzá a Gombaleveskockát, majd további 4-6 percig süssük, végül tegyük félre.
  • 4. lépés

    1 perc
    Vegyük ki a hűtőből a tésztát és egy sütőpapíron nyújtsuk kb. 25 centis körré, majd kenjük meg a felvert tojás egy részével.
  • 5. lépés

    1 perc
    A tejfölt kis halmokban helyezzük a tésztára, rakjuk rá a gombaszeleteket és a felkarikázott hagymát, de a szélén 2-3 centit hagyjunk üresen.
  • 6. lépés

    20 perc
    A széleit körben kissé hajtsuk vissza, kenjük le a maradék tojással, majd a sütőpapírral együtt csúsztassuk át a tepsire és 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20-24 percig, amíg a tészta széle aranybarna lesz.
  • 7. lépés

    1 perc
    Tálaláskor szórjuk meg bőven friss zöldfűszerrel és fogyasszuk egészséggel.
Tejfölös-gombás galette

1. lépés 7

A lisztet, a hideg, felkockázott vajat és a sót pörgessük meg egy késes aprítóban és adjunk hozzá annyi jeges vizet, amitől épp összeáll a tészta.

Tejfölös-gombás galette

2. lépés 7

Kézzel gyorsan gyúrjuk össze és folpackba csomagolva  tegyük hűtőbe, amíg elkészül a gomba.

Tejfölös-gombás galette

3. lépés 7

A gombákat vágjuk jó fél centi vastag szeletekre és dobjuk a forró olajba. Forgassuk meg nagy lángon, morzsoljuk hozzá a Gombaleveskockát, majd további 4-6 percig süssük, végül tegyük félre.

Tejfölös-gombás galette

4. lépés 7

Vegyük ki a hűtőből a tésztát és egy sütőpapíron nyújtsuk kb. 25 centis körré, majd kenjük meg a felvert tojás egy részével.

Tejfölös-gombás galette

5. lépés 7

A tejfölt kis halmokban helyezzük a tésztára, rakjuk rá a gombaszeleteket és a felkarikázott hagymát, de a szélén 2-3 centit hagyjunk üresen.

Tejfölös-gombás galette

6. lépés 7

A széleit körben kissé hajtsuk vissza, kenjük le a maradék tojással, majd a sütőpapírral együtt csúsztassuk át a tepsire és 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20-24 percig, amíg a tészta széle aranybarna lesz.

Tejfölös-gombás galette

7. lépés 7

Tálaláskor szórjuk meg bőven friss zöldfűszerrel és fogyasszuk egészséggel.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
2 + 7 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Brunch
  • Ebéd
  • európai
  • Felső étel
  • Főétel
  • gomba
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Inspiriences
  • mediterrán
  • ovo-lakto-vegetáriánus
  • Reggeli
  • Sós pite / tészta
  • Sült
  • Sütés
  • Tej / krém alap
  • Zöldség/gyümölcs adag
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET