Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tejfölös-gombás galette

0
30 perc
Közepes

Hozzávalók

-
3 adag
+

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

40 dkg
csiperke gomba
40 dkg
liszt
1 kis
vöröshagyma
2 dl
tejföl
10 dkg
vaj
1 kis
tojás
4 ek
víz
2 ek
olaj
1 tk
1 csokor
friss zöldfűszer

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
993.42 kcal
Szénhidrát
106.26 g
Fehérje
24.05 g
Zsír
52.9 g
Telített zsírok
27.63 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

30 perc
1. lépés
1 perc
A lisztet, a hideg, felkockázott vajat és a sót pörgessük meg egy késes aprítóban és adjunk hozzá annyi jeges vizet, amitől épp összeáll a tészta.
2. lépés
1 perc
Kézzel gyorsan gyúrjuk össze és folpackba csomagolva  tegyük hűtőbe, amíg elkészül a gomba.
3. lépés
5 perc
A gombákat vágjuk jó fél centi vastag szeletekre és dobjuk a forró olajba. Forgassuk meg nagy lángon, morzsoljuk hozzá a Gombaleveskockát, majd további 4-6 percig süssük, végül tegyük félre.
4. lépés
1 perc
Vegyük ki a hűtőből a tésztát és egy sütőpapíron nyújtsuk kb. 25 centis körré, majd kenjük meg a felvert tojás egy részével.
5. lépés
1 perc
A tejfölt kis halmokban helyezzük a tésztára, rakjuk rá a gombaszeleteket és a felkarikázott hagymát, de a szélén 2-3 centit hagyjunk üresen.
6. lépés
20 perc
A széleit körben kissé hajtsuk vissza, kenjük le a maradék tojással, majd a sütőpapírral együtt csúsztassuk át a tepsire és 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20-24 percig, amíg a tészta széle aranybarna lesz.
7. lépés
1 perc
Tálaláskor szórjuk meg bőven friss zöldfűszerrel és fogyasszuk egészséggel.
Tejfölös-gombás galette

1. lépés 7

A lisztet, a hideg, felkockázott vajat és a sót pörgessük meg egy késes aprítóban és adjunk hozzá annyi jeges vizet, amitől épp összeáll a tészta.

Tejfölös-gombás galette

2. lépés 7

Kézzel gyorsan gyúrjuk össze és folpackba csomagolva  tegyük hűtőbe, amíg elkészül a gomba.

Tejfölös-gombás galette

3. lépés 7

A gombákat vágjuk jó fél centi vastag szeletekre és dobjuk a forró olajba. Forgassuk meg nagy lángon, morzsoljuk hozzá a Gombaleveskockát, majd további 4-6 percig süssük, végül tegyük félre.

Tejfölös-gombás galette

4. lépés 7

Vegyük ki a hűtőből a tésztát és egy sütőpapíron nyújtsuk kb. 25 centis körré, majd kenjük meg a felvert tojás egy részével.

Tejfölös-gombás galette

5. lépés 7

A tejfölt kis halmokban helyezzük a tésztára, rakjuk rá a gombaszeleteket és a felkarikázott hagymát, de a szélén 2-3 centit hagyjunk üresen.

Tejfölös-gombás galette

6. lépés 7

A széleit körben kissé hajtsuk vissza, kenjük le a maradék tojással, majd a sütőpapírral együtt csúsztassuk át a tepsire és 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20-24 percig, amíg a tészta széle aranybarna lesz.

Tejfölös-gombás galette

7. lépés 7

Tálaláskor szórjuk meg bőven friss zöldfűszerrel és fogyasszuk egészséggel.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév