Szegedi halászlé
75perc
Közepes
Szokták mondani: “Ahány ház, annyi szokás.” És milyen igaz ez a receptekre is! A szegedi halászlének sincs egyetlen, kőbe vésett változata, de mi most egy olyan verziót mutatunk, amellyel garantáltan nem foghatsz mellé.
3
kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
10
g
paprika
40
dkg
afrikai harcsa
10
dkg
halikra
3
ek
olaj
10
dkg
TV paprika
1
kg
ponty
1.6
l
víz
1
ek
fűszerpaprika
1
db
paradicsom
4
fej
vöröshagyma
10
dkg
haltej
1
csipet
só
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
577.11 kcal
Szénhidrát
10.02 g
Fehérje
61.43 g
Zsír
31.25 g
Telített zsírok
5.48 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
75 perc
1. lépés
5 perc
Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel.
2. lépés
60 perc
Beletesszük a hal durvára feldarabolt fejét és farkát (ettől lesz ízletes, tartalmas, sűrű az alaplevünk), majd kevés sóval bő 1 órán át főzzük.
3. lépés
5 perc
Az így elkészített alaplevet áttörjük, majd sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk.
4. lépés
1 perc
Beletesszük a haldarabokat, a meghámozott, feldarabolt paradicsomot és a kimagozott, feldarabolt paprikákat.
5. lépés
3 perc
Belekeverjük a fűszerpaprikát, majd visszaforraljuk, hozzáadjuk a Maggi halászlé kockákat és legalább további fél órán át főzzük.
6. lépés
1 perc
Ízlés szerint ikrát és a haltejet is tehetünk bele, ezeket az utolsó 10 percben főzzük hozzá.
Hozzászólások 0