80 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
80 / 100
Kiváló érték
Az étkezésed teljes mértékben kiegyensúlyozott
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
61.4g / 44%
Szénhidrát
10g / 7%
Zsír
31.3g / 49%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Szegedi halászlé

(2)
75perc
Közepes
Szokták mondani: “Ahány ház, annyi szokás.” És milyen igaz ez a receptekre is! A szegedi halászlének sincs egyetlen, kőbe vésett változata, de mi most egy olyan verziót mutatunk, amellyel garantáltan nem foghatsz mellé.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

3  kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
10  g
paprika
40  dkg
afrikai harcsa
10  dkg
halikra
3  ek
olaj
10  dkg
TV paprika
1  kg
ponty
1.6  l
víz
1  ek
fűszerpaprika
1  db
paradicsom
4  fej
vöröshagyma
10  dkg
haltej
1  csipet

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
577.11 kcal
Fehérje
61.43 g
Szénhidrát
10.02 g
Telített zsírok
5.48 g
Zsír
31.25 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

75 perc
1. lépés
5 perc
Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel.
2. lépés
60 perc
Beletesszük a hal durvára feldarabolt fejét és farkát (ettől lesz ízletes, tartalmas, sűrű az alaplevünk), majd kevés sóval bő 1 órán át főzzük.
3. lépés
5 perc
Az így elkészített alaplevet áttörjük, majd sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk.
4. lépés
1 perc
Beletesszük a haldarabokat, a meghámozott, feldarabolt paradicsomot és a kimagozott, feldarabolt paprikákat.
5. lépés
3 perc
Belekeverjük a fűszerpaprikát, majd visszaforraljuk, hozzáadjuk a Maggi halászlé kockákat és legalább további fél órán át főzzük.
6. lépés
1 perc
Ízlés szerint ikrát és a haltejet is tehetünk bele, ezeket az utolsó 10 percben főzzük hozzá.
Szegedi halászlé

1. lépés 6

Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel.

Szegedi halászlé

2. lépés 6

Beletesszük a hal durvára feldarabolt fejét és farkát (ettől lesz ízletes, tartalmas, sűrű az alaplevünk), majd kevés sóval bő 1 órán át főzzük.

Szegedi halászlé

3. lépés 6

Az így elkészített alaplevet áttörjük, majd sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk.

Szegedi halászlé

4. lépés 6

Beletesszük a haldarabokat, a meghámozott, feldarabolt paradicsomot és a kimagozott, feldarabolt paprikákat.

Szegedi halászlé

5. lépés 6

Belekeverjük a fűszerpaprikát, majd visszaforraljuk, hozzáadjuk a Maggi halászlé kockákat és legalább további fél órán át főzzük.

Szegedi halászlé

6. lépés 6

Ízlés szerint ikrát és a haltejet is tehetünk bele, ezeket az utolsó 10 percben főzzük hozzá.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév