Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

0
90 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

2 db
libamell
80 dkg
burgonya
4 közepes
alma
5 dkg
vörösáfonya
5 dkg
vaj
5 dl
tej
1 csipet
ízlés szerint só

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
580.76 kcal
Szénhidrát
69 g
Fehérje
40.67 g
Zsír
16.26 g
Telített zsírok
9.19 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

90 perc
1. lépés
5 perc
A mellek bőrét óvatosan irdaljuk be keresztben és hosszában, vigyázva, hogy a húst ne vágjuk át.
2. lépés
5 perc
Töröljük szárazra, fűszerezzük be a MAGGI fűszerkeverékkel.
3. lépés
5 perc
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
4. lépés
5 perc
Az almákat magozzuk ki, vágjuk gerezdekre.
5. lépés
25 perc
A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, enyhén sós vízben főzzük puhára.
6. lépés
5 perc
Forrósítsunk meg egy nagyobb serpenyőt és erős lángon, a bőrös felével lefele kezdjük sütni a melleket, mozgatás nélkül, 3-4 percig.
7. lépés
5 perc
Fordítsuk meg a húst – ekkor már kisült a zsírja jó része – dobjuk mellé az almagerezdeket, és süssük ezen az oldalán is 4 percig.
8. lépés
25 perc
Az almákat vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre, tartsuk melegen. Dobjuk a hús mellé az áfonyákat, toljuk a sütőbe alufóliával takarva 20 - 25 percre.
9. lépés
5 perc
Amíg sül a hús, törjük át a burgonyát, keverjük hozzá a vajat és annyi tejet, hogy könnyű pürét kapjunk.
10. lépés
5 perc
Tálaljuk a húst szeletelve, a sült almával, áfonyával és a burgonyapürével.
Sült libamell almával és vörösáfonyával

1. lépés 10

A mellek bőrét óvatosan irdaljuk be keresztben és hosszában, vigyázva, hogy a húst ne vágjuk át.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

2. lépés 10

Töröljük szárazra, fűszerezzük be a MAGGI fűszerkeverékkel.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

3. lépés 10

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

4. lépés 10

Az almákat magozzuk ki, vágjuk gerezdekre.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

5. lépés 10

A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, enyhén sós vízben főzzük puhára.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

6. lépés 10

Forrósítsunk meg egy nagyobb serpenyőt és erős lángon, a bőrös felével lefele kezdjük sütni a melleket, mozgatás nélkül, 3-4 percig.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

7. lépés 10

Fordítsuk meg a húst – ekkor már kisült a zsírja jó része – dobjuk mellé az almagerezdeket, és süssük ezen az oldalán is 4 percig.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

8. lépés 10

Az almákat vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre, tartsuk melegen. Dobjuk a hús mellé az áfonyákat, toljuk a sütőbe alufóliával takarva 20 - 25 percre.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

9. lépés 10

Amíg sül a hús, törjük át a burgonyát, keverjük hozzá a vajat és annyi tejet, hogy könnyű pürét kapjunk.

Sült libamell almával és vörösáfonyával

10. lépés 10

Tálaljuk a húst szeletelve, a sült almával, áfonyával és a burgonyapürével.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév