Sült kápia paprika krémleves
40perc
Közepes
A héjában sült, majd pürésített paprika sok népszerű zöldségkrém alapja. Most levest készítünk belőle, de érdemes dupla mennyiséget sütni és a megsült, lehéjazott paprikából készült krémet lefagyasztani, így legközelebb 15 perc alatt elkészíthetjük a levest.
1
ek
Maggi Ízvarázs Ételízesítő 10 féle zöldséggel
80
dkg
kápia paprika
20
dkg
burgonya
1
kis
vöröshagyma
2
ek
tejföl
1
l
forró víz
2
ek
olaj
1
csipet
feketebors
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
204.14 kcal
Szénhidrát
27.17 g
Fehérje
4.42 g
Zsír
8.75 g
Telített zsírok
1.23 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
40 perc
1. lépés
5 perc
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A burgonyákat felkarikázzuk.
2. lépés
5 perc
A paprikát megmossuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40-45 percig sütjük, félidőnél egyszer megfordítva. Ne ijedjünk meg, amikor a paprikák héja foltokban feketedni kezd, ez jelzi, hogy már puhára sültek.
3. lépés
5 perc
A sütőből kivett paprikákat egy tálba rakjuk, szorosan lefolpackozzuk és 15 percig állni hagyjuk.
4. lépés
5 perc
Közben a hagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk és folyamatosan kevergetve üvegesre pároljuk az olajon.
5. lépés
5 perc
A paprikák csumáját kiszedjük, héjukat lehúzzuk és a hagymához adjuk. Beletesszük a burgonyát is, majd a zöldségeket felöntjük a vízzel.
6. lépés
5 perc
Forrás után hozzáadunk egy evőkanálnyi MAGGI Ízvarázst, majd az egészet fedő alatt, a burgonya puhulásáig főzzük.
7. lépés
10 perc
A tűzről lehúzva botmixerrel összeturmixoljuk, közben hozzáadjuk a frissen őrölt borsot és a tejfölt. Melegében tálaljuk!
Hozzászólások 0