Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

0
180 perc
Közepes

Hozzávalók

-
2 adag
+

Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

60 dkg
kacsacomb
25 dkg
bulgur
5 közepes
alma
250 g
áfonya
0.5 db
citrom
20 g
fahéj
1 csokor
petrezselyem
3 ek
cukor

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
1302.35 kcal
Szénhidrát
212.04 g
Fehérje
74.25 g
Zsír
21.61 g
Telített zsírok
7.42 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

180 perc
1. lépés
40 perc
4 evőkanál olajban elkeverjük a MAGGI Pikáns fűszerkeveréket, majd a konyhakész húst beleforgatjuk, és hagyjuk pihenni 30 percig.
2. lépés
80 perc
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd a tepsibe helyezett combokat bőrös felükkel lefelé kb. 40-50 percig sütjük, megfordítjuk és további 20-30 percig sütjük. Ha azt látjuk, hogy nagyon pirul, de még nem elég puha a hús, alufóliával lefedhetjük, ezzel a pirulást megakadályozzuk, de a hús omlósra fog sülni.
3. lépés
10 perc
Közben az almákat megpucoljuk, ízlés szerint cikkekre, kockákra vágjuk.
4. lépés
10 perc
Forrásban lévő vízbe tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, citromot és a cukrot, majd összefőzzük őket. A cukrot az alma savanyúságának és édességének mértéke szerint változtathatjuk.
5. lépés
9 perc
Addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul az alma, majd hozzáadjuk az áfonyát és levesszük a tűzről. A forró lében még ezután is kicsit főni fog az alma, az áfonyának pedig épp csak át kell melegednie.
6. lépés
10 perc
A bulgur nagyon hamar készen van, ezért érdemes csak a combok megfordítása után belefogni. Felrakunk 1 liter vizet főni, ízlés szerint megsózzuk.
7. lépés
20 perc
A bulgurt egy nagy tálba tesszük, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és hagyjuk, hogy megszívja magát.  20 perc után összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel.
8. lépés
1 perc
Miután minden készen van, tálaljuk.
Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

1. lépés 8

4 evőkanál olajban elkeverjük a MAGGI Pikáns fűszerkeveréket, majd a konyhakész húst beleforgatjuk, és hagyjuk pihenni 30 percig.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

2. lépés 8

A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd a tepsibe helyezett combokat bőrös felükkel lefelé kb. 40-50 percig sütjük, megfordítjuk és további 20-30 percig sütjük. Ha azt látjuk, hogy nagyon pirul, de még nem elég puha a hús, alufóliával lefedhetjük, ezzel a pirulást megakadályozzuk, de a hús omlósra fog sülni.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

3. lépés 8

Közben az almákat megpucoljuk, ízlés szerint cikkekre, kockákra vágjuk.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

4. lépés 8

Forrásban lévő vízbe tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, citromot és a cukrot, majd összefőzzük őket. A cukrot az alma savanyúságának és édességének mértéke szerint változtathatjuk.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

5. lépés 8

Addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul az alma, majd hozzáadjuk az áfonyát és levesszük a tűzről. A forró lében még ezután is kicsit főni fog az alma, az áfonyának pedig épp csak át kell melegednie.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

6. lépés 8

A bulgur nagyon hamar készen van, ezért érdemes csak a combok megfordítása után belefogni. Felrakunk 1 liter vizet főni, ízlés szerint megsózzuk.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

7. lépés 8

A bulgurt egy nagy tálba tesszük, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és hagyjuk, hogy megszívja magát.  20 perc után összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel.

Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

8. lépés 8

Miután minden készen van, tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév