Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sonkás-gombás stromboli

0
60 perc
Közepes

Hozzávalók

-
6 adag
+

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 tk
1 
élesztő
25 dkg
mozzarella
50 dkg
liszt
20 dkg
sonka
3 dl
víz
20 dkg
csiperkegomba
1 tk
cukor
3 ek
olívaolaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
584.22 kcal
Szénhidrát
69.71 g
Fehérje
26.64 g
Zsír
21.39 g
Telített zsírok
7.85 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
15 perc
Az élesztőt, cukrot és 1 dl vizet elkeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi vizet, a lisztet, sót és az olívaolajat és 4-5 perc alatt sima ruganyos tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen pihenni hagyjuk a tésztát.
2. lépés
10 perc
A gombát vékonyra szeleteljük, az olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a Milánói makaróni alapot és néhány perc alatt besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
3. lépés
5 perc
A tésztát kétfele osztjuk. Sütőpapíron mindkét darabot 40×25 cm-es méretű téglalappá nyújtjuk, a tésztalapon elosztjuk a gombás szószt, a széleken 2 centis részt kihagyva.
4. lépés
10 perc
Kirakjuk a sonkaszeletekkel, ráreszeljük a sajtot, a rövidebbik végeken behajtjuk a széleket, a hosszabbik oldalról lazán feltekerjük.
5. lépés
20 perc
A sütőpapírral átemeljük a tepsire, a tekercsek tetejét V alakban bevagdossuk (itt vágjuk majd szeletekre, ha elkészül) és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Sonkás-gombás stromboli

1. lépés 5

Az élesztőt, cukrot és 1 dl vizet elkeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi vizet, a lisztet, sót és az olívaolajat és 4-5 perc alatt sima ruganyos tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen pihenni hagyjuk a tésztát.

Sonkás-gombás stromboli

2. lépés 5

A gombát vékonyra szeleteljük, az olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a Milánói makaróni alapot és néhány perc alatt besűrítjük. Hűlni hagyjuk.

Sonkás-gombás stromboli

3. lépés 5

A tésztát kétfele osztjuk. Sütőpapíron mindkét darabot 40×25 cm-es méretű téglalappá nyújtjuk, a tésztalapon elosztjuk a gombás szószt, a széleken 2 centis részt kihagyva.

Sonkás-gombás stromboli

4. lépés 5

Kirakjuk a sonkaszeletekkel, ráreszeljük a sajtot, a rövidebbik végeken behajtjuk a széleket, a hosszabbik oldalról lazán feltekerjük.

Sonkás-gombás stromboli

5. lépés 5

A sütőpapírral átemeljük a tepsire, a tekercsek tetejét V alakban bevagdossuk (itt vágjuk majd szeletekre, ha elkészül) és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév