Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
55 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
55 / 100
Megfelelő érték
Az étkezésed kiegyensúlyozott

Hozd egyensúlyba az étkezésed

Köret
Add hozzá a menühöz
Előétel
Add hozzá a menühöz
Egyéb
Add hozzá a menühöz
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
26.6g / 18%
Szénhidrát
69.7g / 49%
Zsír
21.4g / 33%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Sonkás-gombás stromboli

(0)
60perc
Közepes

Hozzávalók

-
6 adag
+

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  tk
1 
élesztő
25  dkg
mozzarella
50  dkg
liszt
20  dkg
sonka
3  dl
víz
20  dkg
csiperkegomba
1  tk
cukor
3  ek
olívaolaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
584.15 kcal
Fehérje
26.64 g
Szénhidrát
69.69 g
Telített zsírok
7.85 g
Zsír
21.38 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
15 perc
Az élesztőt, cukrot és 1 dl vizet elkeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi vizet, a lisztet, sót és az olívaolajat és 4-5 perc alatt sima ruganyos tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen pihenni hagyjuk a tésztát.
2. lépés
10 perc
A gombát vékonyra szeleteljük, az olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a Milánói makaróni alapot és néhány perc alatt besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
3. lépés
5 perc
A tésztát kétfele osztjuk. Sütőpapíron mindkét darabot 40×25 cm-es méretű téglalappá nyújtjuk, a tésztalapon elosztjuk a gombás szószt, a széleken 2 centis részt kihagyva.
4. lépés
10 perc
Kirakjuk a sonkaszeletekkel, ráreszeljük a sajtot, a rövidebbik végeken behajtjuk a széleket, a hosszabbik oldalról lazán feltekerjük.
5. lépés
20 perc
A sütőpapírral átemeljük a tepsire, a tekercsek tetejét V alakban bevagdossuk (itt vágjuk majd szeletekre, ha elkészül) és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Sonkás-gombás stromboli

1. lépés 5

Az élesztőt, cukrot és 1 dl vizet elkeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi vizet, a lisztet, sót és az olívaolajat és 4-5 perc alatt sima ruganyos tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen pihenni hagyjuk a tésztát.

Sonkás-gombás stromboli

2. lépés 5

A gombát vékonyra szeleteljük, az olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a Milánói makaróni alapot és néhány perc alatt besűrítjük. Hűlni hagyjuk.

Sonkás-gombás stromboli

3. lépés 5

A tésztát kétfele osztjuk. Sütőpapíron mindkét darabot 40×25 cm-es méretű téglalappá nyújtjuk, a tésztalapon elosztjuk a gombás szószt, a széleken 2 centis részt kihagyva.

Sonkás-gombás stromboli

4. lépés 5

Kirakjuk a sonkaszeletekkel, ráreszeljük a sajtot, a rövidebbik végeken behajtjuk a széleket, a hosszabbik oldalról lazán feltekerjük.

Sonkás-gombás stromboli

5. lépés 5

A sütőpapírral átemeljük a tepsire, a tekercsek tetejét V alakban bevagdossuk (itt vágjuk majd szeletekre, ha elkészül) és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév