Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sonkás-gombás mini piték

0
80 perc
Közepes
A Shepherd’s pie vagy magyarul pásztorpite egy többszáz éves brit egytálétel. Szakácsunk most megmutatja, hogyan lehet a legegyszerűbben és legízletesebben elkészíteni!

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

25 dkg
barna csiperkegomba
10 dkg
füstölt sonka
1 kis
tojás
15 dkg
liszt
2 tk
tejföl
2 ek
olaj
3 dkg
vaj
2 dl
forró víz
1 tk

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
362.61 kcal
Szénhidrát
39.06 g
Fehérje
13.84 g
Zsír
16.98 g
Telített zsírok
5.71 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

80 perc
1. lépés
2 perc
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
2. lépés
1 perc
A tojást verjük fel és tegyünk belőle félre egy evőkanállal.
3. lépés
5 perc
A tészta hozzávalóit, a lisztet, tejfölt, vajat, tojást és 1 kávéskanál sót késes robotgépben aprítsuk morzsásra, kézzel gyorsan gyúrjuk össze majd csomagoljuk folpackba és rakjuk hűtőbe.
4. lépés
10 perc
A felforrósított olajra dobjuk rá a sonkakockákat, pirítsuk át, adjuk hozzá a megpucolt és felszeletelt gombát, majd sózzuk és pároljuk, míg levet ereszt.
5. lépés
15 perc
Adjuk hozzá a MAGGI Milánói makaróni alapot, a vizet, keverjük el és sűrítsük be a szószt.
6. lépés
15 perc
Amíg hűl, a tésztát jól lisztezett munkalapon gyorsan nyújtsuk vékony lappá. Vágjunk ki belőle 4 db 10-12 cm-es körlapot, béleljük ki velük a piteformákat. A maradék tésztát gyúrjuk össze és vágjunk belőle újabb 4 db, de kisebb, 8 cm átmérőjű körlapot. A kisebb körök közepét több helyen szúrjuk ki egy kisebb kiszúróval.
7. lépés
10 perc
A tésztakosarakban osszuk el a tölteléket, fedjük be a kiszúrt körlapokkal, a tésztaszéleket nyomkodjuk össze és kenjük le a félretett tojással.
8. lépés
22 perc
Az előmelegített sütőben 20-22 perc alatt süssük aranybarnára és tálaljuk melegen.
Sonkás-gombás mini piték

1. lépés 8

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Sonkás-gombás mini piték

2. lépés 8

A tojást verjük fel és tegyünk belőle félre egy evőkanállal.

Sonkás-gombás mini piték

3. lépés 8

A tészta hozzávalóit, a lisztet, tejfölt, vajat, tojást és 1 kávéskanál sót késes robotgépben aprítsuk morzsásra, kézzel gyorsan gyúrjuk össze majd csomagoljuk folpackba és rakjuk hűtőbe.

Sonkás-gombás mini piték

4. lépés 8

A felforrósított olajra dobjuk rá a sonkakockákat, pirítsuk át, adjuk hozzá a megpucolt és felszeletelt gombát, majd sózzuk és pároljuk, míg levet ereszt.

Sonkás-gombás mini piték

5. lépés 8

Adjuk hozzá a MAGGI Milánói makaróni alapot, a vizet, keverjük el és sűrítsük be a szószt.

Sonkás-gombás mini piték

6. lépés 8

Amíg hűl, a tésztát jól lisztezett munkalapon gyorsan nyújtsuk vékony lappá. Vágjunk ki belőle 4 db 10-12 cm-es körlapot, béleljük ki velük a piteformákat. A maradék tésztát gyúrjuk össze és vágjunk belőle újabb 4 db, de kisebb, 8 cm átmérőjű körlapot. A kisebb körök közepét több helyen szúrjuk ki egy kisebb kiszúróval.

Sonkás-gombás mini piték

7. lépés 8

A tésztakosarakban osszuk el a tölteléket, fedjük be a kiszúrt körlapokkal, a tésztaszéleket nyomkodjuk össze és kenjük le a félretett tojással.

Sonkás-gombás mini piték

8. lépés 8

Az előmelegített sütőben 20-22 perc alatt süssük aranybarnára és tálaljuk melegen.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév