85 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
85 / 100
Kiváló érték
Az étkezésed teljes mértékben kiegyensúlyozott

Hozd egyensúlyba az étkezésed

Előétel
Add hozzá a menühöz
Egyéb
Add hozzá a menühöz
Köret
Add hozzá a menühöz
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
25.4g / 43%
Szénhidrát
13.3g / 22%
Zsír
9.2g / 34%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Sárgarépás csirkepörkölt

(0)
90perc
Könnyű
Húsleves és csirkepörkölt - ki ne emlékezne a klasszikus vasárnapi ebédekre a családdal? A csirkehús ízét ebben a változatban az édes sárgarépa emeli ki, a MAGGI csirkés házias levesalap pedig rendkívüli aromát kölcsönöz az ételnek. A csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel nemcsak vasárnapi ebéd formájában lesz nagy siker: a hét bármelyik napján fogyaszthatjuk, érdemes dupla adagot főzni!

Hozzávalók

-
3 adag
+

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

2  l
víz
3  db
csirkecomb
3  db
sárgarépa
1  csokor
petrezselyem
1  ek
vaj
1  ek
liszt
1  ek
citromlé
1  csipet
1  csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
238.21 kcal
Fehérje
25.43 g
Szénhidrát
13.28 g
Telített zsírok
3.75 g
Zsír
9.19 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

90 perc
1. lépés
10 perc
A megtisztított húst belehelyezzük egy nagy fazékba, 2 liter vizet elkeverünk 2 evőkanál levesalappal, majd a húsra öntjük és felforraljuk. Ezt követően hozzáadjuk egészben a meghámozott répákat.
2. lépés
40 perc
A pörköltet addig főzzük, míg a hús le nem válik a csontról. Ekkor vegyük ki a húst és a répát is a fazékból.
3. lépés
19 perc
Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, majd adjunk hozzá lisztet. Folyamatos kevergetés mellett főzzük simára, majd öntsük a fazék tartalmához.
4. lépés
20 perc
Szeleteljük fel a sárgarépát és tépkedjük a húst kisebb darabokara, tegyük mindet a fazékba. Szórjunk rá petrezselymet, ízesítsük sóval és borssal, és főzzük öt percig, majd locsoljuk meg citromlével.
5. lépés
1 perc
A kész pörköltet rizzsel tálaljuk.
Sárgarépás csirkepörkölt

1. lépés 5

A megtisztított húst belehelyezzük egy nagy fazékba, 2 liter vizet elkeverünk 2 evőkanál levesalappal, majd a húsra öntjük és felforraljuk. Ezt követően hozzáadjuk egészben a meghámozott répákat.

Sárgarépás csirkepörkölt

2. lépés 5

A pörköltet addig főzzük, míg a hús le nem válik a csontról. Ekkor vegyük ki a húst és a répát is a fazékból.

Sárgarépás csirkepörkölt

3. lépés 5

Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, majd adjunk hozzá lisztet. Folyamatos kevergetés mellett főzzük simára, majd öntsük a fazék tartalmához.

Sárgarépás csirkepörkölt

4. lépés 5

Szeleteljük fel a sárgarépát és tépkedjük a húst kisebb darabokara, tegyük mindet a fazékba. Szórjunk rá petrezselymet, ízesítsük sóval és borssal, és főzzük öt percig, majd locsoljuk meg citromlével.

Sárgarépás csirkepörkölt

5. lépés 5

A kész pörköltet rizzsel tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév