Rizottóval töltött gombafejek
46perc
Könnyű
1
ek
olaj
50
g
vöröshagyma
7
dl
víz
25
g
vaj
8
fej
gomba
5
dkg
reszelt sajt
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
241.88 kcal
Szénhidrát
25.03 g
Fehérje
7.45 g
Zsír
12.75 g
Telített zsírok
6.13 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
46 perc
1. lépés
5 perc
Az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
2. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
3. lépés
15 perc
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig.
4. lépés
5 perc
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
5. lépés
20 perc
A gombák tönkjeit kivágjuk, majd megtöltjük őket a rizottóval. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Hozzászólások 0