Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pontyhalászlé halgombóccal

0
95perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 kg
pontyfilé
1 fej
vöröshagyma
2 l
víz
2 kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
2 db
tojás
12 dkg
búzadara
1 csokor
petrezselyem zöld
1 tk

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
472.4 kcal
Szénhidrát
24.49 g
Fehérje
51.91 g
Zsír
16.79 g
Telített zsírok
3.56 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

95 perc
1. lépés
15 perc
A halból húsz dekát kimérünk és félretesszük, ezt fogjuk majd használni a gombócokhoz. A maradék halhúst egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük két liter hideg vízzel. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és az egészet felforraljuk.
2. lépés
40 perc
Miután felforrt, hozzáadjuk a halászlékockákat és gyöngyözve nagyjából 40 percig főzzük. Miután elkészült, a levet átpasszírozzuk és melegen tartjuk.
3. lépés
10 perc
Közben a maradék halat megtisztítjuk, hogy csak a halhús maradjon, majd nagyon apróra daraboljuk, vagy késes betétű robotgépben összedaráljuk.
4. lépés
15 perc
A tojásokat egy tálba ütjük, felverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a sót, a felaprított petrezselymet és az előzőleg előkészített halhúst. Alaposan összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát búzadara.
5. lépés
10 perc
Egy kisebb lábasban vizet forralunk, sózzuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a halas masszából és óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük. Finoman megigazítjuk őket, hogy ne ragadjanak az edény aljára, majd 10 percig főzzük őket.
6. lépés
5 perc
A halászlevet tányérokba szedjük, a halgombócokkal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Pontyhalászlé halgombóccal

1. lépés 6

A halból húsz dekát kimérünk és félretesszük, ezt fogjuk majd használni a gombócokhoz. A maradék halhúst egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük két liter hideg vízzel. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és az egészet felforraljuk.

Pontyhalászlé halgombóccal

2. lépés 6

Miután felforrt, hozzáadjuk a halászlékockákat és gyöngyözve nagyjából 40 percig főzzük. Miután elkészült, a levet átpasszírozzuk és melegen tartjuk.

Pontyhalászlé halgombóccal

3. lépés 6

Közben a maradék halat megtisztítjuk, hogy csak a halhús maradjon, majd nagyon apróra daraboljuk, vagy késes betétű robotgépben összedaráljuk.

Pontyhalászlé halgombóccal

4. lépés 6

A tojásokat egy tálba ütjük, felverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a sót, a felaprított petrezselymet és az előzőleg előkészített halhúst. Alaposan összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát búzadara.

Pontyhalászlé halgombóccal

5. lépés 6

Egy kisebb lábasban vizet forralunk, sózzuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a halas masszából és óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük. Finoman megigazítjuk őket, hogy ne ragadjanak az edény aljára, majd 10 percig főzzük őket.

Pontyhalászlé halgombóccal

6. lépés 6

A halászlevet tányérokba szedjük, a halgombócokkal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév