Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Pontyhalászlé halgombóccal

Pontyhalászlé halgombóccal

(0)
95 perc
Közepes
Ha idén feldobnád a karácsonyi halászlevet, akkor készíts hozzá csinos kis halgombócokat! Pillanatok alatt elkészül ez a különleges levesbetét és igazán mutatós lesz vele az étel az ünnepi asztalon.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
pontyfilé
1  fej
vöröshagyma
2  l
víz
2  kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
2  db
tojás
12  dkg
búzadara
1  csokor
petrezselyem zöld
1  tk
só
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
24.5 g
Energia
472.4 kcal
Zsír
16.8 g
Fehérje
51.9 g
Telített zsírok
3.6 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

95 perc
  • 1. lépés

    15 perc
    A halból húsz dekát kimérünk és félretesszük, ezt fogjuk majd használni a gombócokhoz. A maradék halhúst egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük két liter hideg vízzel. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és az egészet felforraljuk.
  • 2. lépés

    40 perc
    Miután felforrt, hozzáadjuk a halászlékockákat és gyöngyözve nagyjából 40 percig főzzük. Miután elkészült, a levet átpasszírozzuk és melegen tartjuk.
  • 3. lépés

    10 perc
    Közben a maradék halat megtisztítjuk, hogy csak a halhús maradjon, majd nagyon apróra daraboljuk, vagy késes betétű robotgépben összedaráljuk.
  • 4. lépés

    15 perc
    A tojásokat egy tálba ütjük, felverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a sót, a felaprított petrezselymet és az előzőleg előkészített halhúst. Alaposan összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát búzadara.
  • 5. lépés

    10 perc
    Egy kisebb lábasban vizet forralunk, sózzuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a halas masszából és óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük. Finoman megigazítjuk őket, hogy ne ragadjanak az edény aljára, majd 10 percig főzzük őket.
  • 6. lépés

    5 perc
    A halászlevet tányérokba szedjük, a halgombócokkal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Pontyhalászlé halgombóccal

1. lépés 6

A halból húsz dekát kimérünk és félretesszük, ezt fogjuk majd használni a gombócokhoz. A maradék halhúst egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük két liter hideg vízzel. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és az egészet felforraljuk.

Pontyhalászlé halgombóccal

2. lépés 6

Miután felforrt, hozzáadjuk a halászlékockákat és gyöngyözve nagyjából 40 percig főzzük. Miután elkészült, a levet átpasszírozzuk és melegen tartjuk.

Pontyhalászlé halgombóccal

3. lépés 6

Közben a maradék halat megtisztítjuk, hogy csak a halhús maradjon, majd nagyon apróra daraboljuk, vagy késes betétű robotgépben összedaráljuk.

Pontyhalászlé halgombóccal

4. lépés 6

A tojásokat egy tálba ütjük, felverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a sót, a felaprított petrezselymet és az előzőleg előkészített halhúst. Alaposan összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát búzadara.

Pontyhalászlé halgombóccal

5. lépés 6

Egy kisebb lábasban vizet forralunk, sózzuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a halas masszából és óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük. Finoman megigazítjuk őket, hogy ne ragadjanak az edény aljára, majd 10 percig főzzük őket.

Pontyhalászlé halgombóccal

6. lépés 6

A halászlevet tányérokba szedjük, a halgombócokkal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
4 + 14 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • Alacsony sótartalom
  • baráti összejövetelek
  • Ebéd
  • Előétel
  • európai
  • Fazék főzés
  • Fehérjeforrás
  • Hal
  • Halas fogás
  • Inspiriences
  • Karácsony
  • Leves
  • Leves
  • Magas fehérjetartalmú
  • magyar konyha
  • Szezonális
  • Vacsora
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET