Bár a klasszikus karalábéleves nem mindenki kedvence, ilyen formában biztos, hogy szerez néhány új rajongót! A zsenge, édeskés karalábé, a friss zöldpetrezselyem és az enyhén savanykás citrom párosítása igazi friss, tavaszi krémlevest eredményez. Vágjuk minél vékonyabbra a zöldségeket, így rövidül a főzési idő, az ízek pedig nem tompulnak el.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A karalábét és a burgonyát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
2. lépés
15 perc
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a MAGGI Zöldségleveskockát és a zöldségeket, majd fedő alatt még kb. tíz percig főzzük, míg kissé megpuhulnak a zöldségek.
3. lépés
3 perc
Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is, majd lehúzzuk a tűzről. Miután kissé kihűlt, hozzáadjuk a tejszínt és botmixerrel simára turmixoljuk.
4. lépés
2 perc
További két percre visszatesszük a tűzre és visszamelegítjük, de már nem forraljuk fel.
5. lépés
5 perc
Tálalás előtt csepegtessünk rá egy kevés citromlevet, így tesszük pikánssá.
1. lépés
5
A karalábét és a burgonyát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
2. lépés
5
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a MAGGI Zöldségleveskockát és a zöldségeket, majd fedő alatt még kb. tíz percig főzzük, míg kissé megpuhulnak a zöldségek.
3. lépés
5
Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is, majd lehúzzuk a tűzről. Miután kissé kihűlt, hozzáadjuk a tejszínt és botmixerrel simára turmixoljuk.
4. lépés
5
További két percre visszatesszük a tűzre és visszamelegítjük, de már nem forraljuk fel.
5. lépés
5
Tálalás előtt csepegtessünk rá egy kevés citromlevet, így tesszük pikánssá.
Hozzászólások 0