Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pesztós-sonkás csirkemell sáfrányos rizottóval

0
37 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 fej
vöröshagyma
25 g
vaj
700 ml
víz
4 szelet
csirkemell
4 tk
zöld pesztó
4 szelet
pármai sonka
1 csipet
1 csipet
feketebors
3 ek
olaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
544.01 kcal
Fehérje
19.05 g
Szénhidrát
35.49 g
Telített zsírok
12.88 g
Zsír
36.4 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

37 perc
1. lépés
5 perc
A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
2. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizst és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
3. lépés
15 perc
Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
4. lépés
5 perc
A hússzeleteket mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk, majd az egyik felüket megkenjük egy-egy teáskanál pesztóval, ráfektetünk egy-egy szelet sonkát és fogpiszkálóval vagy hústűvel rátűzzük.
5. lépés
10 perc
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a sonkás felükkel lefelé elkezdjük megsütni benne a hússzeleteket. Ha a sonka megpirult, átfordítjuk és a másik felét is aranybarnára sütjük.
6. lépés
1 perc
A megsütött húsokat a rizottóval együtt tálaljuk.
Pesztós-sonkás csirkemell sáfrányos rizottóval

1. lépés 6

A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.

Pesztós-sonkás csirkemell sáfrányos rizottóval

2. lépés 6

Hozzáadjuk a rizst és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.

Pesztós-sonkás csirkemell sáfrányos rizottóval

3. lépés 6

Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.

Pesztós-sonkás csirkemell sáfrányos rizottóval

4. lépés 6

A hússzeleteket mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk, majd az egyik felüket megkenjük egy-egy teáskanál pesztóval, ráfektetünk egy-egy szelet sonkát és fogpiszkálóval vagy hústűvel rátűzzük.

Pesztós-sonkás csirkemell sáfrányos rizottóval

5. lépés 6

Egy serpenyőben olajat hevítünk és a sonkás felükkel lefelé elkezdjük megsütni benne a hússzeleteket. Ha a sonka megpirult, átfordítjuk és a másik felét is aranybarnára sütjük.

Pesztós-sonkás csirkemell sáfrányos rizottóval

6. lépés 6

A megsütött húsokat a rizottóval együtt tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév