Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pásztortarhonya gazdagon

0
65 perc
Közepes

Hozzávalók

-
6 adag
+

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

50 dkg
sertés comb
20 dkg
füstölt szalonna
200 g
parasztkolbász
2 fej
vöröshagyma
2 db
paradicsom
2 db
kaliforniai paprika
40 g
hegyes erős
2 db
burgonya
500 g
tarhonya tészta
1 kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
1 ek
őrölt pirospaprika
1 tk
frissen őrölt bors
5 gerezd
fokhagyma
1 csipet

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
1041.67 kcal
Szénhidrát
68.05 g
Fehérje
29.05 g
Zsír
71.79 g
Telített zsírok
25.03 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

65 perc
1. lépés
5 perc
A vöröshagymát finomra, a húst, a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, a szalonnát is felkockázzuk (ezt helyettesíthetjük a Maggi Füstölt Ízű ízesítő kockával), a kolbászt karikákra szeleteljük.
2. lépés
15 perc
A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk.
3. lépés
10 perc
Hozzáadjuk az ízlés szerint sózott és borsozott húst, sózzuk. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk mindkét MAGGI Pörköltszaft kockát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
4. lépés
10 perc
A maradék szalonnát kiolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.
5. lépés
20 perc
Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a tarhonyát, a burgonyát, a kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész a hús, és a tarhonya, valamint a burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.
6. lépés
5 perc
Ha nem bográcsban készítjük, vagy nincs elég nagy lábosunk, akkor csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel.
Pásztortarhonya gazdagon

1. lépés 6

A vöröshagymát finomra, a húst, a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, a szalonnát is felkockázzuk (ezt helyettesíthetjük a Maggi Füstölt Ízű ízesítő kockával), a kolbászt karikákra szeleteljük.

Pásztortarhonya gazdagon

2. lépés 6

A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk.

Pásztortarhonya gazdagon

3. lépés 6

Hozzáadjuk az ízlés szerint sózott és borsozott húst, sózzuk. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk mindkét MAGGI Pörköltszaft kockát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Pásztortarhonya gazdagon

4. lépés 6

A maradék szalonnát kiolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.

Pásztortarhonya gazdagon

5. lépés 6

Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a tarhonyát, a burgonyát, a kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész a hús, és a tarhonya, valamint a burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.

Pásztortarhonya gazdagon

6. lépés 6

Ha nem bográcsban készítjük, vagy nincs elég nagy lábosunk, akkor csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév