Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hússal töltött kakastaréj

0
90 perc
Közepes

Hozzávalók

-
12 adag
+

Ezt az ételt 12 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

40 dkg
darált hús
1 csomag
leveles, vajas tészta
1 db
tojás
3 ek
tejföl
1 dl
víz
2 ek
étolaj
1 csipet
ízlés szerint só
1 ek
szezámmag

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
305.18 kcal
Fehérje
9.24 g
Szénhidrát
12.23 g
Telített zsírok
9.44 g
Zsír
24.31 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

90 perc
1. lépés
15 perc
A húst megpirítjuk a felforrósított olajon.
2. lépés
15 perc
Fehéredéskor hozzáadjuk a MAGGI Sertés fűszerkeveréket és 1 dl vizet, majd addig rotyogtatjuk, míg a leve teljesen el nem fő róla. Hagyjuk kihűlni.
3. lépés
10 perc
A jól behűtött vajas tésztát alaposan meglisztezett munkalapra borítjuk és gyorsan 8×9 cm-es lapokra vágjuk. A lapokat kissé megnyújtjuk.
4. lépés
15 perc
A kihűlt hústölteléket hosszában a lapok közepére halmozzuk és fél evőkanál tejföllel borítjuk. A tészta széleit  megkenjük a felvert tojással, majd félbehajtjuk, a széleket összenyomjuk.
5. lépés
10 perc
A töltött tésztalapok hosszabbik oldalát késsel beirdaljuk, a húsos táskákat félkörben kissé meghajlítjuk.
6. lépés
5 perc
A táskákat megkenjük a felvert tojás maradékával és megszórjuk szezámmaggal vagy durva szemű sóval.
7. lépés
20 perc
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hússal töltött kakastaréj

1. lépés 7

A húst megpirítjuk a felforrósított olajon.

Hússal töltött kakastaréj

2. lépés 7

Fehéredéskor hozzáadjuk a MAGGI Sertés fűszerkeveréket és 1 dl vizet, majd addig rotyogtatjuk, míg a leve teljesen el nem fő róla. Hagyjuk kihűlni.

Hússal töltött kakastaréj

3. lépés 7

A jól behűtött vajas tésztát alaposan meglisztezett munkalapra borítjuk és gyorsan 8×9 cm-es lapokra vágjuk. A lapokat kissé megnyújtjuk.

Hússal töltött kakastaréj

4. lépés 7

A kihűlt hústölteléket hosszában a lapok közepére halmozzuk és fél evőkanál tejföllel borítjuk. A tészta széleit  megkenjük a felvert tojással, majd félbehajtjuk, a széleket összenyomjuk.

Hússal töltött kakastaréj

5. lépés 7

A töltött tésztalapok hosszabbik oldalát késsel beirdaljuk, a húsos táskákat félkörben kissé meghajlítjuk.

Hússal töltött kakastaréj

6. lépés 7

A táskákat megkenjük a felvert tojás maradékával és megszórjuk szezámmaggal vagy durva szemű sóval.

Hússal töltött kakastaréj

7. lépés 7

200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév