Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gombás rizottó

0
35 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

25 dkg
rizottó rizs
25 dkg
csiperkegomba
1 kis
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 l
forró víz
1 dl
fehérbor
1 db
babérlevél

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
313.87 kcal
Fehérje
6.88 g
Szénhidrát
59.64 g
Telített zsírok
1.06 g
Zsír
2.1 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

35 perc
1. lépés
5 perc
Az olaj felén megfuttatjuk a hagymákat és a babérlevelet, hozzáadjuk a gombát, 5-6 percig kevergetve pároljuk, majd félrerakjuk.
2. lépés
1 perc
A vizet felforraljuk, beledobjuk a MAGGI Gombaleveskockákat, megvárjuk, míg feloldódnak, majd a levet kis lángon forrón tartjuk.
3. lépés
4 perc
Az olaj másik felét egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, átforgatjuk és kb. 2 perc alatt kisebb lángon, folyamatosan kevergetve átforrósítjuk.
4. lépés
10 perc
A rizshez hozzáadjuk a bort és kis lángon addig kevergetjük, amíg a rizs beszívja.
5. lépés
7 perc
Ezután a forró gombalevest merőkanalanként adagoljuk a rizshez, a következő adagot mindig csak akkor hozzáadva, amikor az előző adagot már elfőtte/beszívta.
6. lépés
8 perc
Az utolsó adag gombalevessel a félretett, párolt gombát is hozzáadjuk a rizshez és készre főzzük - ekkorra a rizsnek is meg kell puhulnia.
Gombás rizottó

1. lépés 6

Az olaj felén megfuttatjuk a hagymákat és a babérlevelet, hozzáadjuk a gombát, 5-6 percig kevergetve pároljuk, majd félrerakjuk.

Gombás rizottó

2. lépés 6

A vizet felforraljuk, beledobjuk a MAGGI Gombaleveskockákat, megvárjuk, míg feloldódnak, majd a levet kis lángon forrón tartjuk.

Gombás rizottó

3. lépés 6

Az olaj másik felét egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, átforgatjuk és kb. 2 perc alatt kisebb lángon, folyamatosan kevergetve átforrósítjuk.

Gombás rizottó

4. lépés 6

A rizshez hozzáadjuk a bort és kis lángon addig kevergetjük, amíg a rizs beszívja.

Gombás rizottó

5. lépés 6

Ezután a forró gombalevest merőkanalanként adagoljuk a rizshez, a következő adagot mindig csak akkor hozzáadva, amikor az előző adagot már elfőtte/beszívta.

Gombás rizottó

6. lépés 6

Az utolsó adag gombalevessel a félretett, párolt gombát is hozzáadjuk a rizshez és készre főzzük - ekkorra a rizsnek is meg kell puhulnia.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév