70 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
70 / 100
Kiváló érték
Az étkezésed teljes mértékben kiegyensúlyozott

Hozd egyensúlyba az étkezésed

Előétel
Add hozzá a menühöz
Köret
Add hozzá a menühöz
Egyéb
Add hozzá a menühöz
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
9.8g / 10%
Szénhidrát
50.1g / 45%
Zsír
21.8g / 45%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Gombás rizottó

(0)
46perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

20  dkg
rizottó rizs
5  ek
olaj
1  dl
fehérbor
1.2  l
víz
50  dkg
csiperkegomba
5  dkg
reszelt parmezán

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
458.4 kcal
Fehérje
9.85 g
Szénhidrát
50.07 g
Telített zsírok
4.62 g
Zsír
21.81 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

46 perc
1. lépés
10 perc
A rizst az olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a borral.
2. lépés
10 perc
A Maggi Házias levesalapot elkeverjük a vízzel és fokozatosan a rizshez adagoljuk, mindig annyit, amennyit pár perc alatt felszív.
3. lépés
15 perc
A rizst gyakori kevergetés és folyadékpótlás mellett addig főzzük, amíg megpuhul.
4. lépés
5 perc
A gombát megmossuk, vékonyan felszeleteljük és serpenyőben megpirítjuk egy kevés olajon.
5. lépés
5 perc
Amikor a rizs már majdnem megpuhult a gombát a rizottóhoz keverjük pár percig főzzük.
6. lépés
1 perc
Az ételt reszelt parmezánnal vagy anélkül tálaljuk.
Gombás rizottó

1. lépés 6

A rizst az olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a borral.

Gombás rizottó

2. lépés 6

A Maggi Házias levesalapot elkeverjük a vízzel és fokozatosan a rizshez adagoljuk, mindig annyit, amennyit pár perc alatt felszív.

Gombás rizottó

3. lépés 6

A rizst gyakori kevergetés és folyadékpótlás mellett addig főzzük, amíg megpuhul.

Gombás rizottó

4. lépés 6

A gombát megmossuk, vékonyan felszeleteljük és serpenyőben megpirítjuk egy kevés olajon.

Gombás rizottó

5. lépés 6

Amikor a rizs már majdnem megpuhult a gombát a rizottóhoz keverjük pár percig főzzük.

Gombás rizottó

6. lépés 6

Az ételt reszelt parmezánnal vagy anélkül tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév