Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Gombás rizottó

Gombás rizottó

(0)
35 perc
Közepes
Kevés hozzávalóból egyszerű és ízekben gazdag rizses egytálétel: ez az olasz eredetű rizottó! Elkészíteni jóval egyszerűbb, mint a közhiedelem tartja, csak türelem szükséges hozzá, amíg a rizs szépen lassan felszívja a gomba aromáival teli levest és krémes, illatos fogás lesz belőle, amivel egy csapásra olasz hangulatot varázsolhatunk az asztalra.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
25  dkg
rizottó rizs
25  dkg
csiperkegomba
3  kocka
Maggi Gombaleveskocka.
1  kis
vöröshagyma
1  gerezd
fokhagyma
1  l
forró víz
1  dl
fehérbor
1  db
babérlevél
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
59.6 g
Energia
313.9 kcal
Zsír
2.1 g
Fehérje
6.9 g
Telített zsírok
1.1 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

35 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Az olaj felén megfuttatjuk a hagymákat és a babérlevelet, hozzáadjuk a gombát, 5-6 percig kevergetve pároljuk, majd félrerakjuk.
  • 2. lépés

    1 perc
    A vizet felforraljuk, beledobjuk a MAGGI Gombaleveskockákat, megvárjuk, míg feloldódnak, majd a levet kis lángon forrón tartjuk.
  • 3. lépés

    4 perc
    Az olaj másik felét egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, átforgatjuk és kb. 2 perc alatt kisebb lángon, folyamatosan kevergetve átforrósítjuk.
  • 4. lépés

    10 perc
    A rizshez hozzáadjuk a bort és kis lángon addig kevergetjük, amíg a rizs beszívja.
  • 5. lépés

    7 perc
    Ezután a forró gombalevest merőkanalanként adagoljuk a rizshez, a következő adagot mindig csak akkor hozzáadva, amikor az előző adagot már elfőtte/beszívta.
  • 6. lépés

    8 perc
    Az utolsó adag gombalevessel a félretett, párolt gombát is hozzáadjuk a rizshez és készre főzzük - ekkorra a rizsnek is meg kell puhulnia.
Gombás rizottó

1. lépés 6

Az olaj felén megfuttatjuk a hagymákat és a babérlevelet, hozzáadjuk a gombát, 5-6 percig kevergetve pároljuk, majd félrerakjuk.

Gombás rizottó

2. lépés 6

A vizet felforraljuk, beledobjuk a MAGGI Gombaleveskockákat, megvárjuk, míg feloldódnak, majd a levet kis lángon forrón tartjuk.

Gombás rizottó

3. lépés 6

Az olaj másik felét egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, átforgatjuk és kb. 2 perc alatt kisebb lángon, folyamatosan kevergetve átforrósítjuk.

Gombás rizottó

4. lépés 6

A rizshez hozzáadjuk a bort és kis lángon addig kevergetjük, amíg a rizs beszívja.

Gombás rizottó

5. lépés 6

Ezután a forró gombalevest merőkanalanként adagoljuk a rizshez, a következő adagot mindig csak akkor hozzáadva, amikor az előző adagot már elfőtte/beszívta.

Gombás rizottó

6. lépés 6

Az utolsó adag gombalevessel a félretett, párolt gombát is hozzáadjuk a rizshez és készre főzzük - ekkorra a rizsnek is meg kell puhulnia.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
6 + 0 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Ebéd
  • európai
  • Fazék főzés
  • Felső étel
  • Főétel
  • gomba
  • könnyű
  • Köret
  • olasz
  • Ősz
  • ovo-lakto-vegetáriánus
  • Rizs
  • Rizs ételek
  • Sült
  • Teljes fogás
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Újhagymás, gombás nokedli

    Újhagymás, gombás nokedli

    35 perc Könnyű
  • Sonkás-gombás tortellini

    Sonkás-gombás tortellini

    46 perc Könnyű
  • Csirkés-gombás penne

    Csirkés-gombás penne

    39 perc Könnyű
  • Brokkolis-gombás tészta

    Brokkolis-gombás tészta

    19 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET