Kevés hozzávalóból egyszerű és ízekben gazdag rizses egytálétel: ez az olasz eredetű rizottó! Elkészíteni jóval egyszerűbb, mint a közhiedelem tartja, csak türelem szükséges hozzá, amíg a rizs szépen lassan felszívja a gomba aromáival teli levest és krémes, illatos fogás lesz belőle, amivel egy csapásra olasz hangulatot varázsolhatunk az asztalra.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Az olaj felén megfuttatjuk a hagymákat és a babérlevelet, hozzáadjuk a gombát, 5-6 percig kevergetve pároljuk, majd félrerakjuk.
2. lépés
1 perc
A vizet felforraljuk, beledobjuk a MAGGI Gombaleveskockákat, megvárjuk, míg feloldódnak, majd a levet kis lángon forrón tartjuk.
3. lépés
4 perc
Az olaj másik felét egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, átforgatjuk és kb. 2 perc alatt kisebb lángon, folyamatosan kevergetve átforrósítjuk.
4. lépés
10 perc
A rizshez hozzáadjuk a bort és kis lángon addig kevergetjük, amíg a rizs beszívja.
5. lépés
7 perc
Ezután a forró gombalevest merőkanalanként adagoljuk a rizshez, a következő adagot mindig csak akkor hozzáadva, amikor az előző adagot már elfőtte/beszívta.
6. lépés
8 perc
Az utolsó adag gombalevessel a félretett, párolt gombát is hozzáadjuk a rizshez és készre főzzük - ekkorra a rizsnek is meg kell puhulnia.
1. lépés
6
Az olaj felén megfuttatjuk a hagymákat és a babérlevelet, hozzáadjuk a gombát, 5-6 percig kevergetve pároljuk, majd félrerakjuk.
2. lépés
6
A vizet felforraljuk, beledobjuk a MAGGI Gombaleveskockákat, megvárjuk, míg feloldódnak, majd a levet kis lángon forrón tartjuk.
3. lépés
6
Az olaj másik felét egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, átforgatjuk és kb. 2 perc alatt kisebb lángon, folyamatosan kevergetve átforrósítjuk.
4. lépés
6
A rizshez hozzáadjuk a bort és kis lángon addig kevergetjük, amíg a rizs beszívja.
5. lépés
6
Ezután a forró gombalevest merőkanalanként adagoljuk a rizshez, a következő adagot mindig csak akkor hozzáadva, amikor az előző adagot már elfőtte/beszívta.
6. lépés
6
Az utolsó adag gombalevessel a félretett, párolt gombát is hozzáadjuk a rizshez és készre főzzük - ekkorra a rizsnek is meg kell puhulnia.