Gombás, házi ravioli barnított vajjal
30perc
Közepes
A házi készítésű, friss tészta utolérhetetlen: ez pedig egy nagyon egyszerűen, tésztagép nélkül is elkészíthető változat!
40
dkg
gomba
25
dkg
liszt
1
kis
vöröshagyma
3
kis
tojás
2
ek
olívaolaj
10
dkg
vaj
15
dkg
sajt
3
ek
olaj
1
tk
petrezselyem
1
tk
só
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
764.59 kcal
Szénhidrát
51.03 g
Fehérje
24.38 g
Zsír
52.11 g
Telített zsírok
22.25 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
30 perc
1. lépés
5 perc
A lisztet, a tojássárgáját és az olívaolajat összekeverjük és 5 percig folyamatosan gyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
2. lépés
5 perc
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
3. lépés
3 perc
Az olajon megdinszteljük a hagymát, ezt követően hozzáadjuk a gombát és 1-2 percig nagy lángon átpirítjuk.
4. lépés
5 perc
Rámorzsoljuk a MAGGI Gombaleveskockát és saját levében, lefedve puhára pároljuk. A végén levesszük a serpenyő tetejét és addig főzzük, amíg a zöldségek leve el nem párolog.
5. lépés
5 perc
A vajat kis lángon felolvasztjuk, majd addig melegítjük, amíg lemegy róla minden hab és enyhén mogyorós illata, illetve világos aranybarna színe nem lesz.
6. lépés
3 perc
A pihentetett tésztát 4 részre osztjuk, majd jól lisztezett munkalapon, egyenként kinyújtjuk késfok vékonyságúra.
7. lépés
2 perc
A kinyújtott tészta egyik felén 7-8 cm átmérőjű köröket jelölünk ki szaggatóval. A körök közepére halmozunk egy nagy teáskanálnyi gombatölteléket, majd ráhajtjuk a tészta másik felét és kiszaggatjuk a raviolikat. Jól lenyomkodjuk a körök széleit.
8. lépés
1 perc
Amikor kész az összes ravioli, egy nagy lábasban vizet forralunk, olajat öntünk bele és egyszerre kifőzzük az összes tésztát. Amint feljönnek a víz felszínére, már készen is vannak.
9. lépés
1 perc
Azonnal, a forró vajjal leöntve, petrezselyemmel és sajttal megszórva tálaljuk.
Hozzászólások 0