Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gombába töltött gyros

0
45 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom
70 dkg
csirkemell
70 dkg
csiperkegomba
2 ek
olívaolaj
10 dkg
vaj
25 dkg
mascarpone
10 dkg
sajt
1 csésze
tejföl
1 csipet
1 csipet
feketebors
20 g
snidling

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
1257.9 kcal
Szénhidrát
39.23 g
Fehérje
42.86 g
Zsír
105.12 g
Telített zsírok
47 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

45 perc
1. lépés
2 perc
A gombákat alaposan megmossuk, egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket, és megsózzuk. Az eltávolított tönkök végeit levágjuk, és félretesszük.
2. lépés
5 perc
A csirkemelleket is lemossuk, majd az inak eltávolítása után feldaraboljuk őket.
3. lépés
10 perc
Egy serpenyőben elkezdünk 5 dkg vajat olívaolajjal hevíteni, majd a csirkemelleket rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Ekkor rászórjuk a MAGGI Gyros alapot és alaposan elkeverjük. Ha a leve jelentős része elfőtt, rádobjuk a darabolt tönköket és lepirítjuk.
4. lépés
5 perc
A szobahőmérsékletű mascarponet simára keverjük, majd beleforgatjuk a gyros fűszerezésű gombás csirkét. Egy kis snidlinget is belekeverünk és ezzel töltjük a gombáinkat.
5. lépés
20 perc
Mindegyik gomba tetejére teszünk sajtot, majd egy kis darabka vajat.  Megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, és már mehet is a 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ha gyorsan pirulna a teteje, takarjuk le egy alufóliával.
6. lépés
2 perc
A főzés elkezdése előtt keverjük el a tejföllel a sót, borsot, a citrom levét és a reszelt fokhagymát, majd tegyük a hűtőbe. Ebbe mártogathatjuk a gombát vagy meg is locsolhatjuk vele a tálalt fejeket.
7. lépés
1 perc
Apróra vágott snidlinggel tálaljuk. Köret nem szükséges hozzá, ez így komplett! 😉
Gombába töltött gyros

1. lépés 7

A gombákat alaposan megmossuk, egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket, és megsózzuk. Az eltávolított tönkök végeit levágjuk, és félretesszük.

Gombába töltött gyros

2. lépés 7

A csirkemelleket is lemossuk, majd az inak eltávolítása után feldaraboljuk őket.

Gombába töltött gyros

3. lépés 7

Egy serpenyőben elkezdünk 5 dkg vajat olívaolajjal hevíteni, majd a csirkemelleket rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Ekkor rászórjuk a MAGGI Gyros alapot és alaposan elkeverjük. Ha a leve jelentős része elfőtt, rádobjuk a darabolt tönköket és lepirítjuk.

Gombába töltött gyros

4. lépés 7

A szobahőmérsékletű mascarponet simára keverjük, majd beleforgatjuk a gyros fűszerezésű gombás csirkét. Egy kis snidlinget is belekeverünk és ezzel töltjük a gombáinkat.

Gombába töltött gyros

5. lépés 7

Mindegyik gomba tetejére teszünk sajtot, majd egy kis darabka vajat.  Megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, és már mehet is a 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ha gyorsan pirulna a teteje, takarjuk le egy alufóliával.

Gombába töltött gyros

6. lépés 7

A főzés elkezdése előtt keverjük el a tejföllel a sót, borsot, a citrom levét és a reszelt fokhagymát, majd tegyük a hűtőbe. Ebbe mártogathatjuk a gombát vagy meg is locsolhatjuk vele a tálalt fejeket.

Gombába töltött gyros

7. lépés 7

Apróra vágott snidlinggel tálaljuk. Köret nem szükséges hozzá, ez így komplett! 😉

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév