Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Gombába töltött gyros

Gombába töltött gyros

(0)
45 perc
Közepes
Annyira gyönyörű, hatalmas fejű barna csiperkét kaptam a héten, hogy muszáj volt vásárolnom belőle. Rakosgattam egy ideig, annyi mindent szerettem volna készíteni belőle, hogy a fele is sok lett volna. Mondták a lányok, hogy csirkét ennének, így arra jutottam, gyrost készítek. 🙂

Hozzávalók

6 adag

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  gerezd
fokhagyma
1  db
citrom
1  kg
csirkemell
1  tasak
MAGGI Gyros alap
1  kg
csiperkegomba
3  ek
olívaolaj
15  dkg
vaj
35  dkg
mascarpone
15  dkg
sajt
1.5  dl
tejföl
1  csipet
só
1  csipet
feketebors
30  g
snidling
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
36.4 g
Energia
1157.5 kcal
Zsír
97.3 g
Fehérje
38.7 g
Telített zsírok
42.3 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

45 perc
  • 1. lépés

    2 perc
    A gombákat alaposan megmossuk, egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket, és megsózzuk. Az eltávolított tönkök végeit levágjuk, és félretesszük.
  • 2. lépés

    5 perc
    A csirkemelleket is lemossuk, majd az inak eltávolítása után feldaraboljuk őket.
  • 3. lépés

    10 perc
    Egy serpenyőben elkezdünk 5 dkg vajat olívaolajjal hevíteni, majd a csirkemelleket rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Ekkor rászórjuk a MAGGI Gyros alapot és alaposan elkeverjük. Ha a leve jelentős része elfőtt, rádobjuk a darabolt tönköket és lepirítjuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    A szobahőmérsékletű mascarponet simára keverjük, majd beleforgatjuk a gyros fűszerezésű gombás csirkét. Egy kis snidlinget is belekeverünk és ezzel töltjük a gombáinkat.
  • 5. lépés

    20 perc
    Mindegyik gomba tetejére teszünk sajtot, majd egy kis darabka vajat.  Megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, és már mehet is a 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ha gyorsan pirulna a teteje, takarjuk le egy alufóliával.
  • 6. lépés

    2 perc
    A főzés elkezdése előtt keverjük el a tejföllel a sót, borsot, a citrom levét és a reszelt fokhagymát, majd tegyük a hűtőbe. Ebbe mártogathatjuk a gombát vagy meg is locsolhatjuk vele a tálalt fejeket.
  • 7. lépés

    1 perc
    Apróra vágott snidlinggel tálaljuk. Köret nem szükséges hozzá, ez így komplett! 😉
Gombába töltött gyros

1. lépés 7

A gombákat alaposan megmossuk, egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket, és megsózzuk. Az eltávolított tönkök végeit levágjuk, és félretesszük.

Gombába töltött gyros

2. lépés 7

A csirkemelleket is lemossuk, majd az inak eltávolítása után feldaraboljuk őket.

Gombába töltött gyros

3. lépés 7

Egy serpenyőben elkezdünk 5 dkg vajat olívaolajjal hevíteni, majd a csirkemelleket rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Ekkor rászórjuk a MAGGI Gyros alapot és alaposan elkeverjük. Ha a leve jelentős része elfőtt, rádobjuk a darabolt tönköket és lepirítjuk.

Gombába töltött gyros

4. lépés 7

A szobahőmérsékletű mascarponet simára keverjük, majd beleforgatjuk a gyros fűszerezésű gombás csirkét. Egy kis snidlinget is belekeverünk és ezzel töltjük a gombáinkat.

Gombába töltött gyros

5. lépés 7

Mindegyik gomba tetejére teszünk sajtot, majd egy kis darabka vajat.  Megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, és már mehet is a 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ha gyorsan pirulna a teteje, takarjuk le egy alufóliával.

Gombába töltött gyros

6. lépés 7

A főzés elkezdése előtt keverjük el a tejföllel a sót, borsot, a citrom levét és a reszelt fokhagymát, majd tegyük a hűtőbe. Ebbe mártogathatjuk a gombát vagy meg is locsolhatjuk vele a tálalt fejeket.

Gombába töltött gyros

7. lépés 7

Apróra vágott snidlinggel tálaljuk. Köret nem szükséges hozzá, ez így komplett! 😉

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
2 + 0 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Csirke
  • Ebéd
  • Egyéb
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • gomba
  • görög
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Inspiriences
  • mediterrán
  • Megkapaszkodás
  • Sajttal
  • Tej / krém alap
  • Teljes fogás
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET