Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Görög sajtburger

0
50 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

4 db
paradicsom
1 db
tojás
150 g
kígyóuborka
4 ek
zsemlemorzsa
2 ek
olaj
200 g
Feta sajt
4 db
hamburger zsemle
1 fej
lilahagyma
400 g
darált pulykahús

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
653.38 kcal
Szénhidrát
87.5 g
Fehérje
38.19 g
Zsír
15.83 g
Telített zsírok
3.88 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

50 perc
1. lépés
8 perc
A feta sajtot 4 szeletre vágjuk, megkenjük  fűszeres olajjal és a hűtőbe rakjuk.
2. lépés
7 perc
A zöldségeket vékonyra szeleteljük, tányérra készítjük.
3. lépés
5 perc
A pulykahúst, a tojást, 2 evőkanál zsemlemorzsát és a gyros fűszerkeveréket elkeverjük, 4 részre osztjuk.
4. lépés
10 perc
A maradék két evőkanál zsemlemorzsát egy lapos tányérra szórjuk, ezen formázzuk az ujjnyi vastag húspogácsákat, hogy ne ragadjanak, és vékonyan egyenletesen bevonja őket a morzsa.
5. lépés
10 perc
Grill- vagy teflonserpenyőben, először erősebb lángon, kevés olajon oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük a húst, közben átmelegítjük a hamburgerzsemléket is.
6. lépés
10 perc
Ahogy a húspogácsák megsültek, összeállítjuk a hamburgereket úgy, hogy a hús fölé rakjuk a bepácolt feta sajtot, majd ízlés szerinti zöldséggel koronázzuk.
Görög sajtburger

1. lépés 6

A feta sajtot 4 szeletre vágjuk, megkenjük  fűszeres olajjal és a hűtőbe rakjuk.

Görög sajtburger

2. lépés 6

A zöldségeket vékonyra szeleteljük, tányérra készítjük.

Görög sajtburger

3. lépés 6

A pulykahúst, a tojást, 2 evőkanál zsemlemorzsát és a gyros fűszerkeveréket elkeverjük, 4 részre osztjuk.

Görög sajtburger

4. lépés 6

A maradék két evőkanál zsemlemorzsát egy lapos tányérra szórjuk, ezen formázzuk az ujjnyi vastag húspogácsákat, hogy ne ragadjanak, és vékonyan egyenletesen bevonja őket a morzsa.

Görög sajtburger

5. lépés 6

Grill- vagy teflonserpenyőben, először erősebb lángon, kevés olajon oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük a húst, közben átmelegítjük a hamburgerzsemléket is.

Görög sajtburger

6. lépés 6

Ahogy a húspogácsák megsültek, összeállítjuk a hamburgereket úgy, hogy a hús fölé rakjuk a bepácolt feta sajtot, majd ízlés szerinti zöldséggel koronázzuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév