Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Görög nyársak joghurtos padlizsánsalátával

0
85 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

80 dkg
sertéslapocka
1 db
padlizsán
1 doboz
natúr joghurt
1 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
0.5 db
citrom
3 ág
menta
1 tk
méz
3 ek
olaj
1 csipet
1 csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
491.04 kcal
Fehérje
43.83 g
Szénhidrát
19.1 g
Telített zsírok
6.64 g
Zsír
26.32 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

85 perc
1. lépés
10 perc
A húst kockákra vágjuk, megszórjuk a MAGGI Gyros fűszerkeverékkel és megkenjük kevés olajjal. Bambusz nyársakra húzzuk és rácson vagy nagyobb teflonserpenyőben közepes lángon oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük.
2. lépés
7 perc
A joghurtot összekeverjük a mézzel, a fél citrom levével és lereszelt héjával, a kimagozott és apróra vágott chilipaprikával, majd belepréseljük a fokhagymát és hozzáaprítjuk a mentaleveleket.
3. lépés
3 perc
A megmosott padlizsán két végét levágjuk, 1 centis karikákra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
4. lépés
10 perc
A padlizsánokat ezután kiolajozott teflonserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt hirtelen átsütjük.
5. lépés
55 perc
A kisült padlizsánszeleteket még forrón beleforgatjuk az öntetbe, majd egy órára hűtőbe rakjuk és így tálaljuk.
Görög nyársak joghurtos padlizsánsalátával

1. lépés 5

A húst kockákra vágjuk, megszórjuk a MAGGI Gyros fűszerkeverékkel és megkenjük kevés olajjal. Bambusz nyársakra húzzuk és rácson vagy nagyobb teflonserpenyőben közepes lángon oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük.

Görög nyársak joghurtos padlizsánsalátával

2. lépés 5

A joghurtot összekeverjük a mézzel, a fél citrom levével és lereszelt héjával, a kimagozott és apróra vágott chilipaprikával, majd belepréseljük a fokhagymát és hozzáaprítjuk a mentaleveleket.

Görög nyársak joghurtos padlizsánsalátával

3. lépés 5

A megmosott padlizsán két végét levágjuk, 1 centis karikákra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

Görög nyársak joghurtos padlizsánsalátával

4. lépés 5

A padlizsánokat ezután kiolajozott teflonserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt hirtelen átsütjük.

Görög nyársak joghurtos padlizsánsalátával

5. lépés 5

A kisült padlizsánszeleteket még forrón beleforgatjuk az öntetbe, majd egy órára hűtőbe rakjuk és így tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév