Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Fodros kel saláta sárgarépával és naranccsal

Fodros kel saláta sárgarépával és naranccsal

(0)
31 perc
Könnyű
Ez a fodros kel saláta naranccsal, sárgarépával és pirított napraforgómaggal szinte visszahozza a nyár ízeit. Könnyed, alacsony kalóriatartalmú, mégis tele van tápanyagokkal és rosttal. Dobd fel vele étrendedet, vagy tálald köretként.

Hozzávalók

6

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  g
Maggi Folyékony Ételízesítő
500  g
Káposzta, fodros, nyers
300  g
sárgarépa
125  g
Alma, nyers, héj nélkül
400  g
Narancs, nyers, minden kereskedelmi fajta
2  ek
Limelé, nyers
4  ek
Olaj, repce
12  g
Szirup, juhar
50  g
Magok, napraforgómag, hántolt, szárított
1  csipet
só
1  csipet
feketebors
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
23.9 g
Energia
222.5 kcal
Zsír
13.9 g
Fehérje
4.6 g
Telített zsírok
1.1 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

31 perc
  • 1. lépés

    8 perc
    Mossuk meg a fodros kelt, és vágjuk vékony csíkokra (tisztítás után kb. 300 g lesz belőle). Főzzük a kelt forrásban lévő sós vízben körülbelül 5 percig. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel. Ismét szűrjük le, majd tegyük egy tálba. Fodros kel saláta sárgarépával és naranccsal
  • 2. lépés

    15 perc
    A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és a kelkáposztához adjuk. Az almát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd szintén hozzáadjuk. A narancsokat késsel meghámozzuk, a fehér héját eltávolítjuk és nyolcadokra vágjuk. Adjuk hozzá a kelhez. Fodros kel saláta sárgarépával és naranccsal
  • 3. lépés

    3 perc
    Készítsünk öntetet! Keverjük össze a lime levét, a Maggi Folyékony ételízesítőt, repceolajat és juharszirupot. Sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint narancslevet is adhatunk hozzá. Öntsük a salátára és keverjük össze. Fodros kel saláta sárgarépával és naranccsal
  • 4. lépés

    5 perc
    A napraforgómagot száraz serpenyőben megpirítjuk, és a salátára szórjuk. Már tálalhatjuk is! Fodros kel saláta sárgarépával és naranccsal
Fodros kel saláta sárgarépával és naranccsal

1. lépés 4

Mossuk meg a fodros kelt, és vágjuk vékony csíkokra (tisztítás után kb. 300 g lesz belőle). Főzzük a kelt forrásban lévő sós vízben körülbelül 5 percig. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel. Ismét szűrjük le, majd tegyük egy tálba.

Fodros kel saláta sárgarépával és naranccsal

2. lépés 4

A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és a kelkáposztához adjuk. Az almát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd szintén hozzáadjuk. A narancsokat késsel meghámozzuk, a fehér héját eltávolítjuk és nyolcadokra vágjuk. Adjuk hozzá a kelhez.

Fodros kel saláta sárgarépával és naranccsal

3. lépés 4

Készítsünk öntetet! Keverjük össze a lime levét, a Maggi Folyékony ételízesítőt, repceolajat és juharszirupot. Sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint narancslevet is adhatunk hozzá. Öntsük a salátára és keverjük össze.

Fodros kel saláta sárgarépával és naranccsal

4. lépés 4

A napraforgómagot száraz serpenyőben megpirítjuk, és a salátára szórjuk. Már tálalhatjuk is!

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
8 + 1 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • 300 kcal alatt
  • Alacsony sótartalom
  • baráti összejövetelek
  • Ebéd
  • európai
  • Felső étel
  • Gyümölcs
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Hideg / összeszerelés
  • Inspiriences
  • könnyed fogás
  • könnyű
  • Köret
  • Rostforrás
  • Saláta
  • Saláta
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag
  • zöldségeket
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET