Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Egészben sült karfiol parmezános-sáfrányos rizottóval

0
63perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  fej
karfiol
2.5  l
víz
1  ek
1  ek
vaj
1  ek
olaj
1  csipet
feketebors
1  csipet
1  ek
olaj
50  g
vöröshagyma
7  dl
víz
25  g
vaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
276.64 kcal
Szénhidrát
27.02 g
Fehérje
5 g
Zsír
16.26 g
Telített zsírok
6.59 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

63 perc
1. lépés
1 perc
A karfiol nagyobb leveleit eltávolítjuk, de egy-kettőt hagyjunk rajta, mert később ropogósra sül.
2. lépés
15 perc
A megtisztított karfiolt 2,5 liter sós, forrásban lévő vízbe tesszük 15 percig. Akkor jó, amíg egy kés beleszúrva könnyedén át nem megy rajta.
3. lépés
5 perc
Ezután vegyük ki, csepegtessük le és kenjük meg a tetejét egy evőkanál olvasztott vaj és olaj keverékével. Sózzuk-borsozzuk.
4. lépés
20 perc
220 fokos sütőben 20 percig aranybarnára pirítjuk.
5. lépés
5 perc
A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
6. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
7. lépés
15 perc
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
8. lépés
1 perc
A rizottót a sült karfiollal tálaljuk.
Egészben sült karfiol parmezános-sáfrányos rizottóval

1. lépés 8

A karfiol nagyobb leveleit eltávolítjuk, de egy-kettőt hagyjunk rajta, mert később ropogósra sül.

Egészben sült karfiol parmezános-sáfrányos rizottóval

2. lépés 8

A megtisztított karfiolt 2,5 liter sós, forrásban lévő vízbe tesszük 15 percig. Akkor jó, amíg egy kés beleszúrva könnyedén át nem megy rajta.

Egészben sült karfiol parmezános-sáfrányos rizottóval

3. lépés 8

Ezután vegyük ki, csepegtessük le és kenjük meg a tetejét egy evőkanál olvasztott vaj és olaj keverékével. Sózzuk-borsozzuk.

Egészben sült karfiol parmezános-sáfrányos rizottóval

4. lépés 8

220 fokos sütőben 20 percig aranybarnára pirítjuk.

Egészben sült karfiol parmezános-sáfrányos rizottóval

5. lépés 8

A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.

Egészben sült karfiol parmezános-sáfrányos rizottóval

6. lépés 8

Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.

Egészben sült karfiol parmezános-sáfrányos rizottóval

7. lépés 8

Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.

Egészben sült karfiol parmezános-sáfrányos rizottóval

8. lépés 8

A rizottót a sült karfiollal tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév