Egészben sült karfiol parmezános-sáfrányos rizottóval
63perc
Könnyű
1
fej
karfiol
2.5
l
víz
1
ek
só
1
ek
vaj
1
ek
olaj
1
csipet
feketebors
1
csipet
só
1
ek
olaj
50
g
vöröshagyma
7
dl
víz
25
g
vaj
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
276.64 kcal
Szénhidrát
27.02 g
Fehérje
5 g
Zsír
16.26 g
Telített zsírok
6.59 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
63 perc
1. lépés
1 perc
A karfiol nagyobb leveleit eltávolítjuk, de egy-kettőt hagyjunk rajta, mert később ropogósra sül.
2. lépés
15 perc
A megtisztított karfiolt 2,5 liter sós, forrásban lévő vízbe tesszük 15 percig. Akkor jó, amíg egy kés beleszúrva könnyedén át nem megy rajta.
3. lépés
5 perc
Ezután vegyük ki, csepegtessük le és kenjük meg a tetejét egy evőkanál olvasztott vaj és olaj keverékével. Sózzuk-borsozzuk.
4. lépés
20 perc
220 fokos sütőben 20 percig aranybarnára pirítjuk.
5. lépés
5 perc
A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
6. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
7. lépés
15 perc
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
8. lépés
1 perc
A rizottót a sült karfiollal tálaljuk.
Hozzászólások 0