Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Felforralunk egy liter vizet, a forrásban lévő vízbe beletesszük a Maggi Erőleveskockákat, addig keverjük, amíg feloldódnak, majd levesszük a tűzhelyről.
Közben hámozzuk meg az almákat, vágjuk negyedekbe, távolítsuk el a magházat, és szeleteljük fel. Tegyük egy tálba, és locsoljuk meg egy fél citrom levével.
Vágjuk fel az újhagymát, olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, pároljuk a hagymát a vajban lefedve néhány percig. Közben a zellerszárat eltörjük, a rostszálak egy részét eltávolítjuk, finomra vágjuk. Hozzáadjuk a serpenyőhöz a hagymával együtt, egy ideig pároljuk.
Az almát, a curryt és a kurkumát a serpenyőbe tesszük, alaposan elkeverjük, lefedjük, és alacsony hőfokon kb. 5 percig pároljuk.
Az elkészített alaplevet ráöntjük az almára, és 15 percig főzzük. Levesszük a levest a főzőlapról, rövid ideig turmixgépben pürésítjük, frissen őrölt borssal fűszerezzük.
A levest egy kanál tejföllel és egy szelet aszalt almával tálaljuk. Adhatunk hozzá még apróra vágott metélőhagymát és egy szelet sült szalonnát is.