Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Csőben sült karfiol

0
40 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

120 g
tejföl
1 ek
finomliszt
5 dl
tej
150 g
trappista sajt
1 csipet
szerecsendió
1 fej
karfiol
30 g
zsemlemorzsa
200 g
bacon
0.5 csokor
petrezselyem zöld
2 gerezd
fokhagyma
23 g
Kukoricakeményítő

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
573.27 kcal
Szénhidrát
24.96 g
Fehérje
24.34 g
Zsír
40.96 g
Telített zsírok
20.07 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

40 perc
1. lépés
6 perc
A karfiolt rózsáira szedjük, félpuhára fűzzük sóval és kevés szerecsendióval ízesített vízben.
2. lépés
2 perc
A MAGGI Gombaleveskockát feloldjuk a meleg tejben és a kukoricakeményítőt eloszlatjuk benne.
3. lépés
5 perc
A bacont felvágjuk kockákra és ropogósra pirítjuk, majd leszűrjük. A kisült zsírból két evőkanálnyit átöntünk egy lábosba.
4. lépés
1 perc
A zsírhoz adjuk a lisztet, és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, habzásig hevítjük, majd több részletben hozzáadjuk a tejet, amiben előzőleg eloszlattuk a leveskockát és a keményítőt.
5. lépés
1 perc
A mártáshoz keverjük a tejfölt, hogy még krémesebb és egy picit savanykásabb legyen.
6. lépés
1 perc
Kevés reszelt szerecsendióval ízesíthetjük.
7. lépés
2 perc
A karfiolt leszűrjük, a szalonna zsírjával kikent sütőtálban eloszlatjuk, ráöntjük a mártást.
8. lépés
1 perc
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és zsemlemorzsával.
9. lépés
20 perc
180 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
10. lépés
1 perc
Baconnel, friss petrezselyemmel tálaljuk.
Csőben sült karfiol

1. lépés 10

A karfiolt rózsáira szedjük, félpuhára fűzzük sóval és kevés szerecsendióval ízesített vízben.

Csőben sült karfiol

2. lépés 10

A MAGGI Gombaleveskockát feloldjuk a meleg tejben és a kukoricakeményítőt eloszlatjuk benne.

Csőben sült karfiol

3. lépés 10

A bacont felvágjuk kockákra és ropogósra pirítjuk, majd leszűrjük. A kisült zsírból két evőkanálnyit átöntünk egy lábosba.

Csőben sült karfiol

4. lépés 10

A zsírhoz adjuk a lisztet, és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, habzásig hevítjük, majd több részletben hozzáadjuk a tejet, amiben előzőleg eloszlattuk a leveskockát és a keményítőt.

Csőben sült karfiol

5. lépés 10

A mártáshoz keverjük a tejfölt, hogy még krémesebb és egy picit savanykásabb legyen.

Csőben sült karfiol

6. lépés 10

Kevés reszelt szerecsendióval ízesíthetjük.

Csőben sült karfiol

7. lépés 10

A karfiolt leszűrjük, a szalonna zsírjával kikent sütőtálban eloszlatjuk, ráöntjük a mártást.

Csőben sült karfiol

8. lépés 10

A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és zsemlemorzsával.

Csőben sült karfiol

9. lépés 10

180 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Csőben sült karfiol

10. lépés 10

Baconnel, friss petrezselyemmel tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév