Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A karfiolt rózsáira szedjük, félpuhára fűzzük sóval és kevés szerecsendióval ízesített vízben.
A MAGGI Gombaleveskockát feloldjuk a meleg tejben és a kukoricakeményítőt eloszlatjuk benne.
A bacont felvágjuk kockákra és ropogósra pirítjuk, majd leszűrjük. A kisült zsírból két evőkanálnyit átöntünk egy lábosba.
A zsírhoz adjuk a lisztet, és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, habzásig hevítjük, majd több részletben hozzáadjuk a tejet, amiben előzőleg eloszlattuk a leveskockát és a keményítőt.
A mártáshoz keverjük a tejfölt, hogy még krémesebb és egy picit savanykásabb legyen.
Kevés reszelt szerecsendióval ízesíthetjük.
A karfiolt leszűrjük, a szalonna zsírjával kikent sütőtálban eloszlatjuk, ráöntjük a mártást.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és zsemlemorzsával.
180 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Baconnel, friss petrezselyemmel tálaljuk.