Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

(0)
90 perc
Könnyű
Te is imádod a vasárnapi családi ebédek múltidéző hangulatát? Az asztalon gőzölgő csirkepörkölt ízét az édes sárgarépa emeli ki, a tyúkos házias levesalap pedig izgalmas aromát ad ennek az ételnek. Mi frissen vágott petrezselyemmel és citromlével ajánljuk!

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  ek
MAGGI Házias levesalap - Tyúk
1  csésze
barnarizs
2  l
forró víz
400  g
Broiler vagy sütnivaló csirke, láb, hús és bőr, nyers
3  db
sárgarépa
1  g
petrezselyem
1  ek
vaj
1  ek
liszt
1  csepp
citromlé
1  csipet
só
1  csipet
feketebors
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
44.6 g
Energia
448.9 kcal
Zsír
20.5 g
Fehérje
20.9 g
Telített zsírok
6.4 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

90 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Mosd meg és itasd le a húst, és tedd egy nagy fazékba.
  • 2. lépés

    5 perc
    Add hozzá a vizet és az alaplevet az üvegből. Forrald fel az egészet, majd ad hozzá a meghámozott sárgarépát.
  • 3. lépés

    40 perc
    Addig főzzük a pörköltet, amíg a hús leválik a csontról – körülbelül 30-40 percig. Ez idő elteltével vegyük ki a csirkét és a sárgarépát.
  • 4. lépés

    19 perc
    Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, és add hozzá a lisztet. Alaposan keverd össze, majd folyamatosan kevergetve add hozzá a rántást, hogy ne csomósodhasson be.
  • 5. lépés

    20 perc
    A sárgarépát szeleteld fel, a csirkét pedig vágd fel kisebb darabokra. Add hozzá a húst, a sárgarépát és az apróra vágott petrezselymet a pörkölthöz. Keverd meg, és melegítsd további 5 percig. Végül locsold meg citromlével.
  • 6. lépés

    1 perc
    A barna rizst 2x-es mennyiségű forrásban lévő vízbe tegyük, majd fedő alatt főzzük puhára. Az elkészített pörköltet tálald a főtt barna rizzsel, a tetején apróra vágott petrezselyemmel megszórva.
Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

1. lépés 6

Mosd meg és itasd le a húst, és tedd egy nagy fazékba.

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

2. lépés 6

Add hozzá a vizet és az alaplevet az üvegből. Forrald fel az egészet, majd ad hozzá a meghámozott sárgarépát.

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

3. lépés 6

Addig főzzük a pörköltet, amíg a hús leválik a csontról – körülbelül 30-40 percig. Ez idő elteltével vegyük ki a csirkét és a sárgarépát.

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

4. lépés 6

Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, és add hozzá a lisztet. Alaposan keverd össze, majd folyamatosan kevergetve add hozzá a rántást, hogy ne csomósodhasson be.

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

5. lépés 6

A sárgarépát szeleteld fel, a csirkét pedig vágd fel kisebb darabokra. Add hozzá a húst, a sárgarépát és az apróra vágott petrezselymet a pörkölthöz. Keverd meg, és melegítsd további 5 percig. Végül locsold meg citromlével.

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

6. lépés 6

A barna rizst 2x-es mennyiségű forrásban lévő vízbe tegyük, majd fedő alatt főzzük puhára. Az elkészített pörköltet tálald a főtt barna rizzsel, a tetején apróra vágott petrezselyemmel megszórva.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
8 + 9 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • Alacsony sótartalom
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Csirke
  • Ebéd
  • európai
  • Fazék főzés
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Inspiriences
  • könnyű
  • magyar konyha
  • Pörkölt
  • Vacsora
  • zöldségeket

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Sárgarépás csirkepörkölt

    Sárgarépás csirkepörkölt

    90 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET