Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
<b>Rosół i potrawka z kurczaka na drugie danie – kto z nas nie pamięta tego niedzielnego obiadu z rodzinnego domu</b>? Łagodne mięso z kurczaka podkreśla słodka marchewka, a <b>Bulion drobiowy…
Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel
90 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
42 20.5g / 42%
40 44.5g / 40%
18 20.8g / 18%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

(0)
90 perc
Könnyű
Te is imádod a vasárnapi családi ebédek múltidéző hangulatát? Az asztalon gőzölgő csirkepörkölt ízét az édes sárgarépa emeli ki, a tyúkos házias levesalap pedig izgalmas aromát ad ennek az ételnek. Mi frissen vágott petrezselyemmel és citromlével ajánljuk!

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  ek
MAGGI Házias levesalap - Tyúk
1  csésze
barnarizs
2  l
forró víz
400  g
Broiler vagy sütnivaló csirke, láb, hús és bőr, nyers
3  db
sárgarépa
1  g
petrezselyem
1  ek
vaj
1  ek
liszt
1  csepp
citromlé
1  csipet
1  csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
44.55 g
Energia
448.86 kcal
Zsír
20.52 g
Fehérje
20.87 g
Telített zsírok
6.44 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

90 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Mosd meg és itasd le a húst, és tedd egy nagy fazékba.
  • 2. lépés

    5 perc
    Add hozzá a vizet és az alaplevet az üvegből. Forrald fel az egészet, majd ad hozzá a meghámozott sárgarépát.
  • 3. lépés

    40 perc
    Addig főzzük a pörköltet, amíg a hús leválik a csontról – körülbelül 30-40 percig. Ez idő elteltével vegyük ki a csirkét és a sárgarépát.
  • 4. lépés

    19 perc
    Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, és add hozzá a lisztet. Alaposan keverd össze, majd folyamatosan kevergetve add hozzá a rántást, hogy ne csomósodhasson be.
  • 5. lépés

    20 perc
    A sárgarépát szeleteld fel, a csirkét pedig vágd fel kisebb darabokra. Add hozzá a húst, a sárgarépát és az apróra vágott petrezselymet a pörkölthöz. Keverd meg, és melegítsd további 5 percig. Végül locsold meg citromlével.
  • 6. lépés

    1 perc
    A barna rizst 2x-es mennyiségű forrásban lévő vízbe tegyük, majd fedő alatt főzzük puhára. Az elkészített pörköltet tálald a főtt barna rizzsel, a tetején apróra vágott petrezselyemmel megszórva.
Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

1. lépés 6

Mosd meg és itasd le a húst, és tedd egy nagy fazékba.

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

2. lépés 6

Add hozzá a vizet és az alaplevet az üvegből. Forrald fel az egészet, majd ad hozzá a meghámozott sárgarépát.

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

3. lépés 6

Addig főzzük a pörköltet, amíg a hús leválik a csontról – körülbelül 30-40 percig. Ez idő elteltével vegyük ki a csirkét és a sárgarépát.

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

4. lépés 6

Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, és add hozzá a lisztet. Alaposan keverd össze, majd folyamatosan kevergetve add hozzá a rántást, hogy ne csomósodhasson be.

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

5. lépés 6

A sárgarépát szeleteld fel, a csirkét pedig vágd fel kisebb darabokra. Add hozzá a húst, a sárgarépát és az apróra vágott petrezselymet a pörkölthöz. Keverd meg, és melegítsd további 5 percig. Végül locsold meg citromlével.

Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

6. lépés 6

A barna rizst 2x-es mennyiségű forrásban lévő vízbe tegyük, majd fedő alatt főzzük puhára. Az elkészített pörköltet tálald a főtt barna rizzsel, a tetején apróra vágott petrezselyemmel megszórva.

Recept letöltése