Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Céklakrémleves

0
30 perc
Közepes
Gyönyörű üde színű, egészséges és tápláló: a cékla nemcsak savanyítva szuper élelmiszer, de krémlevesként is finom és jólesően melengető. A legjobb kora ősszel készíteni, ekkor még zsengébb, sütésnél-főzésnél könnyebben puhul és a vitamintartalma is magas!

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

60 dkg
cékla
10 dkg
burgonya
1 kis
vöröshagyma
1 l
forró víz
2 ek
olaj
1.5 dl
tejszín
1 csipet
1 csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
164.33 kcal
Fehérje
5.1 g
Szénhidrát
14.17 g
Telített zsírok
3.23 g
Zsír
10.88 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

30 perc
1. lépés
10 perc
A céklát és a burgonyát vékonyan meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát pedig felaprítjuk.
2. lépés
5 perc
A hagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a céklakockákat és enyhén sózzuk, valamint borsozzuk.
3. lépés
5 perc
Először egy kevés vízzel felöntve megpároljuk a céklát is, majd hozzáadjuk az összes vizet, a burgonyát és a MAGGI Zöldségleveskockát.
4. lépés
5 perc
Fedő alatt felforraljuk, majd kis lángon, szintén fedő alatt a cékla puhulásáig főzzük.
5. lépés
5 perc
A tűzről lehúzva összeturmixoljuk, miközben a tejszínt is hozzáöntjük. Szükség esetén pótoljuk a vizet. Miután elértük a tetszőleges sűrűséget, még melegében tálaljuk.
Céklakrémleves

1. lépés 5

A céklát és a burgonyát vékonyan meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát pedig felaprítjuk.

Céklakrémleves

2. lépés 5

A hagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a céklakockákat és enyhén sózzuk, valamint borsozzuk.

Céklakrémleves

3. lépés 5

Először egy kevés vízzel felöntve megpároljuk a céklát is, majd hozzáadjuk az összes vizet, a burgonyát és a MAGGI Zöldségleveskockát.

Céklakrémleves

4. lépés 5

Fedő alatt felforraljuk, majd kis lángon, szintén fedő alatt a cékla puhulásáig főzzük.

Céklakrémleves

5. lépés 5

A tűzről lehúzva összeturmixoljuk, miközben a tejszínt is hozzáöntjük. Szükség esetén pótoljuk a vizet. Miután elértük a tetszőleges sűrűséget, még melegében tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév