Gyönyörű üde színű, egészséges és tápláló: a cékla nemcsak savanyítva szuper élelmiszer, de krémlevesként is finom és jólesően melengető. A legjobb kora ősszel készíteni, ekkor még zsengébb, sütésnél-főzésnél könnyebben puhul és a vitamintartalma is magas!
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A céklát és a burgonyát vékonyan meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát pedig felaprítjuk.
2. lépés
5 perc
A hagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a céklakockákat és enyhén sózzuk, valamint borsozzuk.
3. lépés
5 perc
Először egy kevés vízzel felöntve megpároljuk a céklát is, majd hozzáadjuk az összes vizet, a burgonyát és a MAGGI Zöldségleveskockát.
4. lépés
5 perc
Fedő alatt felforraljuk, majd kis lángon, szintén fedő alatt a cékla puhulásáig főzzük.
5. lépés
5 perc
A tűzről lehúzva összeturmixoljuk, miközben a tejszínt is hozzáöntjük. Szükség esetén pótoljuk a vizet. Miután elértük a tetszőleges sűrűséget, még melegében tálaljuk.
1. lépés
5
A céklát és a burgonyát vékonyan meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát pedig felaprítjuk.
2. lépés
5
A hagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a céklakockákat és enyhén sózzuk, valamint borsozzuk.
3. lépés
5
Először egy kevés vízzel felöntve megpároljuk a céklát is, majd hozzáadjuk az összes vizet, a burgonyát és a MAGGI Zöldségleveskockát.
4. lépés
5
Fedő alatt felforraljuk, majd kis lángon, szintén fedő alatt a cékla puhulásáig főzzük.
5. lépés
5
A tűzről lehúzva összeturmixoljuk, miközben a tejszínt is hozzáöntjük. Szükség esetén pótoljuk a vizet. Miután elértük a tetszőleges sűrűséget, még melegében tálaljuk.
Hozzászólások 0