Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burgonyás-vargányás rétes

0
60 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

4 db
réteslap
40 dkg
burgonya
2 dl
tejszín
1 db
tojás
3 dkg
vaj
1 csipet

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
269.78 kcal
Fehérje
6.9 g
Telített zsírok
5.82 g
Szénhidrát
37.48 g
Zsír
10.54 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
25 perc
A megtisztított burgonyát hosszában elvágjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. Annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi, lefedjük és a forrástól számított 10 percig – még ne legyen teljesen puha –  főzzük. Leszűrjük.
2. lépés
3 perc
A MAGGI Gombaleveskockát simára keverjük a tejszínnel és a kukoricakeményítővel , 2-3 perc alatt közepes lángon, kevergetve sűrű krémmé főzzük. Keveset rakhatunk hozzá a burgonya főzővizéből is.
3. lépés
2 perc
2-2 réteslapot egy tiszta konyharuhára terítünk, a két lap közét vajjal megkenjük.
4. lépés
3 perc
Az egyik dupla lap alsó, hosszabbik oldalán 3 ujjnyi szélességben eloszlatjuk a gombakrém egy negyedét, rárakosgatjuk a burgonyaszeletek felét, tetejére kenjük a gombakrém másik negyedrészét.
5. lépés
5 perc
A lap felső szélét megkenjük tojással, két oldalán a szélét behajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétesünket. Ugyanígy készítjük el a másik dupla lapot is.
6. lépés
2 perc
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyeljünk rá, hogy a tojással megkent széle alul legyen, hogy ne folyjon ki a részben krémes töltelék.
7. lépés
20 perc
A maradék tojással kenjük meg a rétesek tetejét és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig süssük. Langyosan, éles késsel szeletelve tálaljuk.
Burgonyás-vargányás rétes

1. lépés 7

A megtisztított burgonyát hosszában elvágjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. Annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi, lefedjük és a forrástól számított 10 percig – még ne legyen teljesen puha –  főzzük. Leszűrjük.

Burgonyás-vargányás rétes

2. lépés 7

A MAGGI Gombaleveskockát simára keverjük a tejszínnel és a kukoricakeményítővel , 2-3 perc alatt közepes lángon, kevergetve sűrű krémmé főzzük. Keveset rakhatunk hozzá a burgonya főzővizéből is.

Burgonyás-vargányás rétes

3. lépés 7

2-2 réteslapot egy tiszta konyharuhára terítünk, a két lap közét vajjal megkenjük.

Burgonyás-vargányás rétes

4. lépés 7

Az egyik dupla lap alsó, hosszabbik oldalán 3 ujjnyi szélességben eloszlatjuk a gombakrém egy negyedét, rárakosgatjuk a burgonyaszeletek felét, tetejére kenjük a gombakrém másik negyedrészét.

Burgonyás-vargányás rétes

5. lépés 7

A lap felső szélét megkenjük tojással, két oldalán a szélét behajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétesünket. Ugyanígy készítjük el a másik dupla lapot is.

Burgonyás-vargányás rétes

6. lépés 7

A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyeljünk rá, hogy a tojással megkent széle alul legyen, hogy ne folyjon ki a részben krémes töltelék.

Burgonyás-vargányás rétes

7. lépés 7

A maradék tojással kenjük meg a rétesek tetejét és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig süssük. Langyosan, éles késsel szeletelve tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév