Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Burgonyás-vargányás rétes

Burgonyás-vargányás rétes

(0)
60 perc
Könnyű
A krémleves alapokból nemcsak leves készíthető! A koncentrált, szárított zöldségeket – ebben az esetben az egyik legfinomabb, aromás hazai gombánkat, vargányát – tartalmazó levesalap krémesen fogja össze ebben a sós rétesben a többi hozzávalót, és az egyszerű natúr burgonyából izgalmas, fűszeres fogást varázsol.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  db
réteslap
1  db
Maggi Gombaleveskocka
40  dkg
burgonya
2  dl
tejszín
1  db
tojás
3  dkg
vaj
1  csipet
só
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
37.5 g
Energia
269.8 kcal
Zsír
10.5 g
Fehérje
6.9 g
Telített zsírok
5.8 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

60 perc
  • 1. lépés

    25 perc
    A megtisztított burgonyát hosszában elvágjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. Annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi, lefedjük és a forrástól számított 10 percig – még ne legyen teljesen puha –  főzzük. Leszűrjük.
  • 2. lépés

    3 perc
    A MAGGI Gombaleveskockát simára keverjük a tejszínnel és a kukoricakeményítővel , 2-3 perc alatt közepes lángon, kevergetve sűrű krémmé főzzük. Keveset rakhatunk hozzá a burgonya főzővizéből is.
  • 3. lépés

    2 perc
    2-2 réteslapot egy tiszta konyharuhára terítünk, a két lap közét vajjal megkenjük.
  • 4. lépés

    3 perc
    Az egyik dupla lap alsó, hosszabbik oldalán 3 ujjnyi szélességben eloszlatjuk a gombakrém egy negyedét, rárakosgatjuk a burgonyaszeletek felét, tetejére kenjük a gombakrém másik negyedrészét.
  • 5. lépés

    5 perc
    A lap felső szélét megkenjük tojással, két oldalán a szélét behajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétesünket. Ugyanígy készítjük el a másik dupla lapot is.
  • 6. lépés

    2 perc
    A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyeljünk rá, hogy a tojással megkent széle alul legyen, hogy ne folyjon ki a részben krémes töltelék.
  • 7. lépés

    20 perc
    A maradék tojással kenjük meg a rétesek tetejét és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig süssük. Langyosan, éles késsel szeletelve tálaljuk.
Burgonyás-vargányás rétes

1. lépés 7

A megtisztított burgonyát hosszában elvágjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. Annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi, lefedjük és a forrástól számított 10 percig – még ne legyen teljesen puha –  főzzük. Leszűrjük.

Burgonyás-vargányás rétes

2. lépés 7

A MAGGI Gombaleveskockát simára keverjük a tejszínnel és a kukoricakeményítővel , 2-3 perc alatt közepes lángon, kevergetve sűrű krémmé főzzük. Keveset rakhatunk hozzá a burgonya főzővizéből is.

Burgonyás-vargányás rétes

3. lépés 7

2-2 réteslapot egy tiszta konyharuhára terítünk, a két lap közét vajjal megkenjük.

Burgonyás-vargányás rétes

4. lépés 7

Az egyik dupla lap alsó, hosszabbik oldalán 3 ujjnyi szélességben eloszlatjuk a gombakrém egy negyedét, rárakosgatjuk a burgonyaszeletek felét, tetejére kenjük a gombakrém másik negyedrészét.

Burgonyás-vargányás rétes

5. lépés 7

A lap felső szélét megkenjük tojással, két oldalán a szélét behajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétesünket. Ugyanígy készítjük el a másik dupla lapot is.

Burgonyás-vargányás rétes

6. lépés 7

A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyeljünk rá, hogy a tojással megkent széle alul legyen, hogy ne folyjon ki a részben krémes töltelék.

Burgonyás-vargányás rétes

7. lépés 7

A maradék tojással kenjük meg a rétesek tetejét és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig süssük. Langyosan, éles késsel szeletelve tálaljuk.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
12 + 2 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • 300 kcal alatt
  • Alacsony cukortartalmú
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Brunch
  • Előétel
  • európai
  • Fazék főzés
  • Hétvége
  • könnyű
  • Krumpli
  • magyar konyha
  • Második fogás
  • Örökség
  • ovo-lakto-vegetáriánus
  • Sós pite / tészta
  • Sütés
  • Tej / krém alap
  • uzsonna
  • Zöldség/gyümölcs adag
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET