Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Pásztortarhonya gazdagon
65 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
61 69.8g / 61%
28 72.7g / 28%
11 29g / 11%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Pásztortarhonya gazdagon

(0)
65 perc
Közepes
Néha hajlamosak vagyunk elfelejtkezni milyen isteni fogások alkotják a klasszikus magyar konyhát. Te például mikor főztél utoljára pásztortarhonyát?

Hozzávalók

6 adag

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  dkg
sertés comb
20  dkg
füstölt szalonna
200  g
parasztkolbász
2  fej
vöröshagyma
2  db
paradicsom
2  db
kaliforniai paprika
40  g
hegyes erős
2  db
burgonya
500  g
tarhonya tészta
1  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
1  kocka
Maggi Füstölt ízű ízesítőkocka
1  ek
őrölt pirospaprika
1  tk
frissen őrölt bors
5  gerezd
fokhagyma
1  csipet

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
72.8 g
Energia
1044.17 kcal
Zsír
69.88 g
Fehérje
29.05 g
Telített zsírok
24.5 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

65 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A vöröshagymát finomra, a húst, a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, a szalonnát is felkockázzuk (ezt helyettesíthetjük a Maggi Füstölt Ízű ízesítő kockával), a kolbászt karikákra szeleteljük.
  • 2. lépés

    15 perc
    A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk.
  • 3. lépés

    10 perc
    Hozzáadjuk az ízlés szerint sózott és borsozott húst, sózzuk. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk mindkét MAGGI Pörköltszaft kockát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  • 4. lépés

    10 perc
    A maradék szalonnát kiolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.
  • 5. lépés

    20 perc
    Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a tarhonyát, a burgonyát, a kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész a hús, és a tarhonya, valamint a burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.
  • 6. lépés

    5 perc
    Ha nem bográcsban készítjük, vagy nincs elég nagy lábosunk, akkor csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel.
Pásztortarhonya gazdagon

1. lépés 6

A vöröshagymát finomra, a húst, a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, a szalonnát is felkockázzuk (ezt helyettesíthetjük a Maggi Füstölt Ízű ízesítő kockával), a kolbászt karikákra szeleteljük.

Pásztortarhonya gazdagon

2. lépés 6

A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk.

Pásztortarhonya gazdagon

3. lépés 6

Hozzáadjuk az ízlés szerint sózott és borsozott húst, sózzuk. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk mindkét MAGGI Pörköltszaft kockát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Pásztortarhonya gazdagon

4. lépés 6

A maradék szalonnát kiolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.

Pásztortarhonya gazdagon

5. lépés 6

Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a tarhonyát, a burgonyát, a kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész a hús, és a tarhonya, valamint a burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.

Pásztortarhonya gazdagon

6. lépés 6

Ha nem bográcsban készítjük, vagy nincs elég nagy lábosunk, akkor csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel.

Recept letöltése