Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Devolay-szelet

Devolay-szelet

(0)
45 perc
Közepes
Az aromás fokhagymás-petrezselymes vajjal töltött Devolay-szelet („de volaille”) vagy másnéven kijevi csirkemell egy jól ismert és közkedvelt fogás. Tökéletes mindennapi vacsorákhoz, de különleges alkalmakkor, ünnepekkor sem hiányozhat az asztalról.

Hozzávalók

8

Ezt az ételt 8 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
20  g
Maggi Ízvarázs Ételízesítő 10 féle zöldséggel
4 
Broiler vagy sütnivaló csirke, csak hús, nyers
3  ek
Vaj, sózott
2  ek
petrezselyem
2  ek
citromlé
1  gerezd
fokhagyma
1  db
tojás
100  g
liszt
100  g
zsemlemorzsa
1  csésze
Olaj, repce
1  csipet
só
1  csipet
feketebors
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
19.6 g
Energia
504.7 kcal
Zsír
36 g
Fehérje
25.1 g
Telített zsírok
5.9 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

45 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Finoman klopfoljuk ki a csirkemelleket. Ügyeljünk arra, hogy ne szakítsuk el a húst – a klopfolás előtt tegyünk minden csirkemelldarabot egy eldobható műanyag zacskóba.
  • 2. lépés

    5 perc
    A vajat keverjük össze apróra vágott petrezselyemmel, adjunk hozzá sót és néhány csepp citromlevet. Ízesítsük átnyomott fokhagymával.
  • 3. lépés

    8 perc
    Minden kiklopfolt csirkemellszeletre petrezselymes vajat kenünk, megszórjuk Maggi Ízvarázzsal, majd mindegyik szeletet feltekerjük és fogpiszkálóval vagy cérnával rögzítjük.
  • 4. lépés

    10 perc
    Következik a panírozás – a tojást egy tálba törjük és összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A lisztet és a zsemlemorzsát mély tányérokba készítjük. Minden szeletet egymás után beleforgatunk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába.
  • 5. lépés

    15 perc
    Egy serpenyőben hevítsünk fel néhány evőkanál olajat, és kis lángon süssük egyenként a szeleteket körülbelül 12-15 percig. A panírnak aranyszínűnek kell lennie, a szeletnek pedig belül lédúsnak, de alaposan átsültnek. Akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha a vaj kiszivárog belőle.
  • 6. lépés

    2 perc
    Tálaljuk kedvenc köretünkkel – sárgarépával, borsóval és főtt burgonyával a legjobb.
Devolay-szelet

1. lépés 6

: Broiler vagy sütnivaló csirke, csak hús, nyers

Finoman klopfoljuk ki a csirkemelleket. Ügyeljünk arra, hogy ne szakítsuk el a húst – a klopfolás előtt tegyünk minden csirkemelldarabot egy eldobható műanyag zacskóba.

Devolay-szelet

2. lépés 6

: Vaj, sózott, petrezselyem, citromlé, fokhagyma, só

A vajat keverjük össze apróra vágott petrezselyemmel, adjunk hozzá sót és néhány csepp citromlevet. Ízesítsük átnyomott fokhagymával.

Devolay-szelet

3. lépés 6

: Maggi Ízvarázs Ételízesítő 10 féle zöldséggel

Minden kiklopfolt csirkemellszeletre petrezselymes vajat kenünk, megszórjuk Maggi Ízvarázzsal, majd mindegyik szeletet feltekerjük és fogpiszkálóval vagy cérnával rögzítjük.

Devolay-szelet

4. lépés 6

: liszt, zsemlemorzsa, tojás

Következik a panírozás – a tojást egy tálba törjük és összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A lisztet és a zsemlemorzsát mély tányérokba készítjük. Minden szeletet egymás után beleforgatunk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába.

Devolay-szelet

5. lépés 6

: Olaj, repce

Egy serpenyőben hevítsünk fel néhány evőkanál olajat, és kis lángon süssük egyenként a szeleteket körülbelül 12-15 percig. A panírnak aranyszínűnek kell lennie, a szeletnek pedig belül lédúsnak, de alaposan átsültnek. Akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha a vaj kiszivárog belőle.

Devolay-szelet

6. lépés 6

Tálaljuk kedvenc köretünkkel – sárgarépával, borsóval és főtt burgonyával a legjobb.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
2 + 12 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • Authencity
  • baráti összejövetelek
  • Csirke
  • Ebéd
  • Egyéb
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Főétel
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Karácsony
  • Sült
  • Szezonális
  • Tél
  • Ukrán konyha
  • Vacsora
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET