Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1. Időharcban verhetetlenné tesz


A háziasszonyok közel fele vallja, hogy időt spórol azzal, hogy ételalapokkal, kockákkal készíti el a család kedvenceit (a 2012-es, Leveses nép a magyar felmérésünk szerint ez a praktikus szemlélet azokra is jellemző, akik minden nap szakítanak időt a főzésre). #nemvagyazidődellensége Nem csupán a leveseket, hanem más ételeket is szívesen gazdagítunk kockával, a rizs vagy a tészta főzővizébe teszik legtöbben a kockát, de a mártások, szószok, alaplevek készítésénél is sláger a mindig ugyanazt az ízt biztosító kocka.

#maggitipp: Tudtad, hogy a rizottó elképzelhetetlen alaplé nélkül? Ha nem áll a fagyasztódban kis adagokban az előre lefőzött mennyiség, akkor kapj elő egy MAGGI Erőleveskockát és meleg vízben elkeverve fokozatosan öntsd a fövő rizshez.

 

kocka_1

2. (Nagy)Anyáink sem hagyták ki a vasárnapi húslevesből


A háziasszonyok 80%-a szerint a vasárnapi húsleves elengedhetetlen összetevője a leveskocka. A felmérésből kiderült, hogy már anyáink is szívesen ízesítették így a hétvégi húslevest, a válaszadók harmada ugyanis a hagyományos családi receptúra részeként dob kockát a levesbe. A levesek elkészítéséhez főleg azok használnak kockát, akik több személyre főznek, de a fiatalabb, 18-35 éves korosztály is szívesen dobja fel vele ételeit, függetlenül attól, hogy húsos vagy csak zöldséget tartalmazó ételt készít. A megkérdezettek 50%-a finom, zöldséges íze, 40%-uk pedig megbízhatóan jó íze miatt használ leveskockát.
Tudtad-e? A kocka nem a hústartalom növeléséhez járul hozzá, hanem az íz intenzitását fokozza. Ezért is van, hogy ha a tyúkhúslevest kockával készítjük, az még zamatosabbá válhat.
kocka_2

3. A vizet elvonjuk a zöldségekből, így tartósítunk


A MAGGI termékek szárításos vízelvonással készülnek valódi zöldségekből, fűszerekből. A vízelvonás hatására nem változik meg az élelmiszerek szerkezete, ezért víz hozzáadásával a szárított alapanyagok az eredetit megközelítő állapotúra alakíthatók vissza. Ez egy olyan módszer, amelynek köszönhetően nincs szükség hozzáadott tartósítószerek használatára termékeink hosszú eltarthatóságához.

#maggitipp: Ha szereted a paprikás ízeket, akkor próbáld ki a MAGGI paprikás kockáit, például a Pörköltszaftkockát, ami magyar, szárított pirospaprikával készül. A paprikás csirke galuskával például egészen klassz lesz tőle.